Nieuws Raadsverkiezingen 2018

Actueel Nieuws over Diemen >

 

 

 

 

 

VVD kiest Brigitte Wielage als lijsttrekker

 

Posted on 3 november 2017 By RP

 

Brigitte Wielage wordt lijsttrekker voor de VVD bij de raadsverkiezingen van volgend jaar maart. Wielage is momenteel al fractieleider van de VVD in de gemeenteraad. Zij woont in Diemen-Noord en is ook Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Zij omschrijft haar politieke stijl als ‘liberaal, betrokken, bouwen, binden, dienstbaar, verantwoordelijk, veranderen met doordachte pasjes. Zicht houden op de lange termijn. Sturen op het proces.’ De plaatselijke VVD-afdeling in Diemen stelt op 16 november de definitieve kandidatenlijst vast. De verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad worden gehouden op 21 maart 2018 waarbij de kandidatenlijsten op 5 februari ingediend dienen te worden.

 

Bron: www.diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Rosali Herder op kandidatenlijst van Partij van de Ouderen

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Rosali Herder krijgt een plek op de kandidatenlijst van de Partij van de Ouderen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. Zij zal als nummer 3 op de kandidatenlijst staan.

 

Herder verliet onlangs de fractie van Leefbaar Diemen na kritiek van haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van die partij. Zij zit sindsdien als Fractie Herder in de gemeenteraad.

Herder blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen als Fractie Herder lid van de gemeenteraad.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 9 november.

 

Bron : www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Brigitte Wielage lijsttrekker van de VVD

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Brigitte Wielage is lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

 

Wielage is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad.

 

De VVD stelt op 16 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast.

 

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Zilveren Diemer Speld voor raadslid Rob Verheuvel

 

vr 20 okt 2017   

 

DIEMEN - Vanwege zijn grote verdiensten in de lokale politiek, voor de sport in Diemen en Nederland en de gehandicaptensport in het bijzonder heeft gemeenteraadslid Rob Verheuvel gisteren uit handen van burgemeester Erik Boog de Zilveren Diemer Speld gekregen. Rob Verheuvel nam afscheid als lid van de gemeenteraad. Hij is al geruime tijd ziek.

 

Rob Verheuvel is 15 jaar actief geweest in de lokale Diemense politiek, namens de PvdA. Vier jaar als fractieassistent en elf  jaar als raadslid en fractievoorzitter. Verheuvel wordt geroemd om zijn verbindende kracht en zijn betrokkenheid bij de mensen die zich voor allerlei zaken vrijwillig inzetten voor anderen en de Diemense samenleving.

 

Ook zijn grote passie voor sport valt op. Sport voor iedereen, daar heeft hij zich sterk voor gemaakt als bestuurder, trainer en als raadslid. Zo heeft hij zich in Diemen ingezet voor een sterk sportbeleid, goede en betaalbare sportaccommodaties en voorzieningen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten en bewegen.

 

In zijn speech verwoordde Burgemeester Boog het als volgt: "Hoe belangrijk je het vindt dat mensen naar elkaar om kijken, dat mensen solidair zijn. Hoe belangrijk het is om eerlijk te delen en dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Die beginselen heb je ook hier in de raad gehanteerd en zo heb je op alle beleidsterreinen succesvol werk gemaakt van een socialer en meer betrokken Diemen. Diemen is je daar zeer erkentelijk voor."

 

Bron;:DiemerNieuws www.diemernieuws.nl

 

 

 

Leo Smits (rechts) en zijn voormalige fractiegenote Miek Wijnbergen. (Foto: Trudy Kroese)

                                  

Raadslid Leo Smits

stapt over van DiemenLinksaf

naar Leefbaar Diemen

 

di 17 okt 2017

 

DIEMEN - Gemeenteraadslid Leo Smits is overgestapt van de fractie van DiemenLinksaf naar Leefbaar Diemen.

 

Leo Smits en Miek Wijnbergen vormden samen de fractie van DiemenLinksaf. Wijnbergen en Smits waren tot december 2015 lid van de fractie van de SP. Na een conflict binnen de fractie van de SP, scheidden zij zich af en gingen verder als DiemenLinksaf.

 

Miek Wijnbergen laat weten dat DiemenLinksaf hoogstwaarschijnlijk niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 19 oktober. www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

SP doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

 

di 12 september 2017

 

DIEMEN - De SP doet in 2018 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Dit heeft het bestuur van de landelijke SP besloten.

 

Hans van Heijningen, partijsecretaris van de SP Nederland. "Dit besluit is genomen omdat de structuur van de afdeling van de SP in Diemen niet stabiel is en de afdeling de zaken niet op orde heeft.

 

Een commissie van acht mensen van de SP is langs alle 160 afdelingen van de partij in Nederland geweest en heeft samen met onze lokale mensen de plussen en minnen op een rij gezet. Voor de Diemen is besloten om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 14 september. 

www.diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Wethouder Ruud Grondel vertrekt in voorjaar

 

di 12 sep 2017

 

DIEMEN Ruud Grondel (GroenLinks) stopt aan het einde van de huidige raadsperiode, in maart 2018, als wethouder.

Grondel is dan twaalf jaar wethouder geweest.

Grondel heeft zijn besluit onlangs genomen en dit aan het bestuur en de fractie van GroenLinks in Diemen verteld. "Ik doe dit werk met veel plezier, maar vind het tijd om te stoppen. Het is goed voor Diemen als er nieuwe mensen komen."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 14 september.

www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Foto: Aram Goudsmit

 

Rosali Herder verlaat Leefbaar Diemen

en gaat verder als Fractie Herder

 

4 september 2017

 

 

Herder heeft dit besluit genomen naar aanleiding van kritiek door haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van Leefbaar Diemen.

 

Herder heeft besloten om met een eigen fractie door te gaan. "Gezien mijn betrokkenheid bij de Diemense samenleving hoop ik nog iets te kunnen betekenen en daarom neem ik mijn zetel mee en zal ik verder gaan als Fractie Herder." Herder weet nog niet wat zij na deze raadsperiode gaat doen. "Wellicht kom ik met een verrassing."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 7 september.

www.diemernieuws.nl

 

 

 

Jeroen Klaasse lijsttrekker D66

di 11 jul 2017 - Foto: Trudy Kroese

 

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse is lijsttrekker van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden.

 

De leden van D66 in Diemen kozen hem maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de partij in Theater de Omval unaniem als lijsttrekker.

 

Bron: DiemerNieuws

 

Lees meer in het DiemerNieuws van 13 juli>

www.diemernieuws.nl

 

 

Nws Raadsverkiezingen '18, 1

21. 

Actueel Nieuws  Diemen >

  

Wees in het leven bij tegenslag

niet teleurgesteld en verdrietig.

Denk aan je eer, ga gewoon door.

Blijf alles op je eigen manier doen.

 

Frank Sinatra - My Way

 

---- 

 

Wij wensen u voor het nieuwe jaar 2018 

en de komende gemeenteraadsverkiezingen

wijsheid, geduld en gezond verstand,

vrede en tevredenheid in hoofd en hart.

---- 

 

  www.diemernieuws.nl

 Foto's Trudy Kroese
tenzij anders vermeld

 

 Foto: Oscar Borghardt

 

Frans Eerkens raadslid voor GroenLinks

 

ma 25 dec 2017

 

DIEMEN - Frans Eerkens is donderdagavond geïnstalleerd als raadslid voor GroenLinks.

 

Eerkens is de opvolger van Gepke Uiterdijk die begin december opstapte als raadslid.

 

Eerkens was in de periode 2010-2014 ook al raadslid voor GroenLinks. Hij staat op plek zeven op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de verkiezingen van maart 2018.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Partij van de Ouderen Diemen

verandert naam in Ouderenpartij Diemen

 

vr 22 dec 2017

 

DIEMEN - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 december heeft fractievoorzitter Peter Prins van de Partij van de Ouderen Diemen meegedeeld dat de fractie met ingang van de eerste raadsvergadering in januari 2018 verder gaat onder de nieuwe naam Ouderenpartij Diemen.

 

PvdO Diemen en Ouderenpartij Diemen zijn dezelfde organisaties met dezelfde raadsleden.

De naamsverandering was noodzakelijk omdat de Amsterdamse Partij van de Ouderen bezwaar had tegen het gebruik van dezelfde naam in Diemen.

 

De Ouderenpartij Diemen is geregistreerd bij het Centraal Stembureau in Diemen. De Ouderenpartij Diemen is de voortzetting van de Partij van de Ouderen Diemen.

 

De Partij van de Ouderen is sinds 2014 in de Diemense gemeenteraad vertegenwoordigd door haar twee raadsleden Peter Prins en Sylvia Raveling. Zij zijn nu ook de eerste kandidaten van de Ouderenpartij Diemen voor de op 21 maart te houden gemeenteraadsverkiezingen.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Oscar Borghardt

 

D66 deelt smakelijke oliebollen uit

 

wo 20 dec 2017

 

DIEMEN - Leden van de afdeling Diemen van D66 hebben woensdag oliebollen uitgedeeld op de markt op het Diemerplein. De oliebollen smaakten heerlijk.

 

Wethouder Jeroen Klaasse en fractievoorzitter Kai de Haan behoorden tot de leden van de partij die de oliebollen uitdeelden. 

 

De leden van D66 gingen ook in gesprek met bezoekers van de markt en vroegen wat hun wensen voor Diemen zijn.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Peter Prins voert lijst Partij van de Ouderen aan

 

 

Posted on 20 december By RP

 

Peter Prins is lijststrekker voor de Partij van de Ouderen Diemen bij de raadsverkiezingen van 21 maart. Prins is momenteel al voorzitter van de PvdO-fractie in de gemeenteraad. Tweede op de lijst is Sylvia Raveling die ook voor de partij in de raad zit. Op de derde plaats staat Rosali Herder die voorheen raadslid was voor Leefbaar Diemen en momenteel een eenvrouwsfractie vormt in de huidige raad. ‘’De kandidaten zijn in de afgelopen maanden voorgeselecteerd, waarbij diverse kwaliteiten en talenten duidelijk zijn geworden. Alle kandidaten willen vanuit hun eigen achtergrond, kennis en ervaring ouderen een stem blijven geven in de gemeentepolitiek,’’ aldus de partij. De PvdO hoopt het aantal raadszetels bij de verkiezingen uit te kunnen breiden.

 

Bron: Diemerkrant

 

    

 

www.diemernieuws.nl

 

Foto's Trudy Kroese

 tenzij anders vermeld 

 

Kai de Haan, fractievoorzitter van D66

 

D66 deelt woensdag oliebollen uit op markt

 

di 19 dec 2017

 

DIEMEN - D66 Diemen nodigt alle inwoners van Diemen uit om op woensdag 20 december op de markt op het Diemerplein een oliebol te komen eten. D66 Diemen wil op deze wijze iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018 wensen.

 

Onder anderen wethouder Jeroen Klaasse en fractievoorzitter Kai de Haan zullen de oliebollen uitdelen.

 

D66 Diemen gaat graag het gesprek aan met bezoekers van de markt over ideeën om Diemen nog aantrekkelijker te maken voor haar inwoners, ondernemers en bezoekers.

 

Bron: Diemernieuws

 

 

 

 

Peter Prins lijsttrekker van Partij van de Ouderen

 

za 16 dec 2017, 15:30   

 

DIEMEN - De Partij van de Ouderen (PvdO) heeft zaterdagmiddag de kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden.

 

Peter Prins, de huidige fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad, is lijsttrekker. Raadslid Sylvia Raveling staat op de tweede plaats en Rosali Herder op plek drie. Herder zit momenteel als Fractie Herder in de gemeenteraad. Afgelopen zomer verliet zij de fractie van Leefbaar Diemen. Evert den Heijer staat op de vierde plaats en Imara Bonilla staat op de vijfde plek. 

 

Op de plaatsen zes tot en met tien staan: Lisanne van Bree, Sandy Grishaver Kalisingh, Carmen Perez Vicente, Margot van Doesburg en Piet Kroon.

 

De PvdO heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad. De partij verwacht dat het aantal zetels na de gemeenteraadsverkiezingen groter zal zijn.

 

Bron: DiemerNieuws

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Diemen Linksaf doet niet mee aan verkiezingen

 

Posted on 7 december 2017  By RP

 

Diemen Linksaf doet niet mee aan de komende verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Anne-Miek Wijnbergen, die voor Diemen Linksaf een éénvrouwsfractie vormt na het vertrek van Leo Smits, ‘nokt af’, heeft ze aan diemerkrant.nl l laten weten. ‘’Met veel plezier en enthousiasme gedaan. Hoop wel voor Diemen dat ze linkse meerderheid behouden,’’ voegt zij er aan toe. Diemen Linksaf is ontstaan toen Wijnbergen en Smits samen uit de fractie van de Socialistische Partij stapten. De partij vormt momenteel één van de drie éénpersoons-fracties in de gemeenteraad van Diemen.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

Weer verandering in gemeenteraad Diemen

 

Posted on 5 december 2077 By RP

 

In de gemeenteraad van Diemen doet zich opnieuw een verandering voor. GroenLinks raadslid Gepke Uiterdijk is met onmiddellijke ingang opgestapt. Ze had al besloten na de raadsverkiezingen van maart niet meer terug te keren maar vertrekt nu meteen. Uiterdijk heeft daar verder geen reden voor gegeven. Zij begon in 2002 als fractieopvolger van GroenLinks Diemen, werd fractievoorzitter in 2006 en droeg dat in 2015 over aan Nicole van Engelen. GroenLinks zegt haar vertrek ‘jammer te vinden maar haar besluit te respecteren.’ In de fractie wordt ze opgevolgd door Frans Eerkens die al eerder in de gemeenteraad zat.

 

Bron Diemerkrant

 

  

 

www.diemernieuws.nl

 

Foto's Trudy Kroese

 tenzij anders vermeld 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Gepke Uiterdijk stapt op als raadslid voor GroenLinks

 

di 5 dec 2017

 

DIEMEN - GroenLinks-raadslid Gepke Uiterdijk heeft besloten haar raadslidmaatschap met onmiddellijke ingang neer te leggen. Dit heeft zij aan het bestuur en de fractie van GroenLinks laten weten.

 

Uiterdijk heeft tevens burgemeester Boog en de raadsgriffier op de hoogte gesteld van haar besluit.

 

Gepke Uiterdijk begon in 2002 als fractieopvolger van GroenLinks, kwam in 2006 in de gemeenteraad en werd toen ook fractievoorzitter van de partij. In 2015 droeg zij het fractievoorzitterschap over aan Nicole van Engelen. Zij bleef wel raadslid voor GroenLinks.

 

Uiterdijk had al eerder laten weten dat zij na de gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeert in de gemeenteraad.

 

Uiterdijk heeft geen reden opgegeven voor haar plotselinge vertrek als raadslid. Zij is niet bereikbaar voor commentaar.

 

Oud-raadslid Frans Eerkens zal Uiterdijk opvolgen als raadslid voor GroenLinks.

 

GroenLinks betreurt het vertrek van Uiterdijk als raadslid. "Wij vinden het jammer maar respecteren haar besluit", aldus Nicole van Engelen, fractievoorzitter van GroenLinks Diemen en Joke Schenk, voorzitter van het bestuur van GroenLinks Diemen.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Oscar Borghardt

 

Koffie drinken met de VVD

 

zo 3 dec 2017

 

DIEMEN - Inwoners van Diemen konden zaterdag koffie drinken met de afdeling Diemen van de VVD.

 

Op het Diemerplein stond een kar waar heerlijke koffie werd geschonken. Gemeenteraadsleden en andere leden van de VVD gingen in gesprek met de aanwezigen.

De gesprekken gingen over Diemen en over de gemeenteraadsverkiezingen die in 2018 plaatsvinden.

 

Tweede Kamerlid Jan Middendorp was ook aanwezig.

 

Bron: Diemernieuws

 

  

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

 

Raadslid van Loenen wilde  al langer van PvdA naar CDA

 

Posted on 30 november 2017 By RP

 

Jaap van Loenen, tot voor kort lid van de gemeenteraad voor de PvdA, overwoog al naar het CDA over te stappen voordat de PvdA de kandidatenlijst vaststelde, zegt CDA-raadslid Janneke de Graaff. PvdA-fractieleider Nico Portegijs stelde eerder juist dat van Loenen is overgestapt omdat hij teleurgesteld was over zijn lage plaats op de PvdA-lijst.

‘’De afgelopen jaren heb ik Jaap leren waarderen als raadslid. Niet in de minste plaats vanwege zijn gevoel voor integriteit, alsmede de rustige en heldere manier en het naar voren brengen van diverse onderwerpen. We hebben beiden geconstateerd dat er over en weer veel affiniteit bestaat met betrekking tot de grondslag waarop invulling wordt gegeven aan het politiek functioneren binnen de gemeenteraad van Diemen. Voor mij is derhalve de keuze duidelijk. Die beslissing heb ik niet over één nacht ijs gemaakt, maar is gebaseerd op gesprekken die wij de afgelopen jaren met elkaar gevoerd hebben. Om het proces goed te begeleiden heeft Jaap ook een oriënterend gesprek gehad met vertegenwoordigers van onze provinciale afdeling. Dit gesprek had al voor dat een conceptlijst van de PvdA bekend was plaatsgevonden. Want Jaap heeft over deze beslissing lang en goed nagedacht. Met open armen ontvang ik Jaap dan ook in mijn fractie,’’ schrijft De Graaff in een verklaring aan diemerkrant.nl

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

Stoelendans in raad Diemen gaat door

 

Posted on 28 november 2017 By PP

 

De stoelendans in de gemeenteraad van Diemen lijkt onverminderd door te gaan. Nu heeft raadslid Jaap van Loenen weer aangegeven de PvdA-fractie te verruilen voor het CDA. Van Loenen is teleurgesteld dat hij op een onverkiesbare plaats is gezet op de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van komend voorjaar. Daarom gaat hij nu de eenvrouwsfractie van het CDA versterken. De PvdA heeft begrip voor zijn teleurstelling maar heeft er geen enkel begrip voor dat hij aanblijft als raadslid op een zetel die aan de PvdA-kiezers toebehoort, zegt fractieleider Nico Portegijs. Eerder al splitsten Miek Wijnbergen en Leo Smits zich af van de fractie van de SP om Diemen Linksaf te vormen en ging Smits vervolgens naar Leefbaar Diemen waar fractieleider Rosali Herder net daarvoor was vertrokken om een eigen fractie te vormen. Bij de komende verkiezingen staat Herder dan weer op de lijst van de Partij voor de Ouderen.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

  

 

 www.diemernieuws.nl

 

Foto's Trudy Kroese

 tenzij anders vermeld 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Jaap van Loenen verruilt PvdA voor CDA

 

di 28 nov 2017

 

DIEMEN - Jaap van Loenen heeft met onmiddellijke ingang de fractie van de PvdA in de gemeenteraad verruild voor de fractie van het CDA.

 

Van Loenen: "Na 3,5 jaar lid geweest te zijn geweest van de PvdA-fractie in Diemen neem ik op 28 november 2017 afscheid van de PvdA en de fractie van deze partij in Diemen. Ik stap over naar het CDA en sluit mij, in goed overleg, aan bij de fractie in Diemen. Het spreekt voor zich dat dit gezien na mijn lange verbondenheid van ruim 43 jaar met de PvdA niet eenvoudig is geweest, maar niet minder overwogen."

 

Spanningen

"Als voornaamste reden van mijn besluit kan ik opgeven dat het verschil van inzicht over de benadering van een aantal onderwerpen tot interne spanningen heeft geleid. Om deze reden ben ik me gaan oriënteren hoe andere partijen zich in de raad profileren en opstellen en de belangen van de inwoners van Diemen behartigen en hun verkiezingsbeloften nakomen. Maar ook hoe men zich opstelt bij onderwerpen die inwoners direct raken. Ik ben op zoek gegaan naar een degelijke partij, zonder populistische trekjes, die transparant is. Mijn voorkeur ging uit naar een partij met een landelijk en provinciaal netwerk. Voor mij persoonlijk was het belangrijk om deel uit te gaan maken van een fractie die luistert naar de inwoners van Diemen en daar waar mogelijk naar schakelt. Landelijk verbonden, maar lokaal geworteld."

 

Opstelling

"Het CDA stak voor mij boven alle partijen uit. Mijn keuze werd vooral beïnvloed door de menselijke opstelling van de fractievoorzitter Janneke De Graaff. Haar persoonlijke opstelling en benadering van veel punten hebben mij een goed gevoel gegeven om me aan te sluiten bij het CDA in Diemen. Ik ben blij dat ik mij samen met haar verder kan inzetten voor Diemen."

 

Bron: diemernieuws.nl

  www.diemerkrant.nl

 

 

 

VVD trapt campagne af met ‘op de koffie’

 

Posted on 27 november 2017 By RP

 

De VVD in Diemen trapt de campagne voor de raadsverkiezingen van volgend jaar maart af en nodigt inwoners uit op de koffie. Die koffie staat zaterdag 2 december van 10 tot 15 uur klaar op het Diemerplein. ‘’De VVD Diemen zet zich als volksvertegenwoordiging in voor een beter Diemen,’’ schrijft lijsttrekker Brigitte Wielage bij de uitnodiging op social media. Bij de koffiekar kunnen Diemenaren hun vragen over en wensen en ideeën voor de gemeentepolitiek en Diemen in het algemeen kwijt.

 

Bron: diemernieuws 

  

 

 

 

 

Lex Scholten voert lijst PvdA bij verkiezingen aan

 

Posted on 24 november 2017 By RP

 

Lex Scholten is gekozen tot lijsttrekker voor de PvdA bij de raadsverkiezingen van volgend jaar in Diemen. Scholten is momenteel wethouder voor de PvdA. Op de tweede plaats staat Sofie Kuilman, met haar 22 jaar de jongste kandidaat en tot nu toe geen lid van de gemeenteraad. De huidige fractievoorzitter Nico Portegijs staat derde op de lijst, gevolgd door Frank Geerts en Joke Verheuvel die beiden evenmin niet in de raad zitten. Afdelingsvoorzitter Jeroen Slot: ”We hebben gezocht naar een goede mix tussen ervaring en nieuwe mensen, zo staan bij de eerste zes op de lijst vier nieuwe gezichten.”

 

Bron: diemerkrant.nl

 

www.diemernieuws.nl

 Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese

 

Lex Scholten lijsttrekker van de PvdA

 

do 23 nov 2017

 

DIEMEN - Lex Scholten is lijsttrekker van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden. Scholten is momenteel wethouder van de PvdA.

 

De leden van de PvdA hebben op woensdag 22 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

 

Sofie Kuilman staat op plaats twee, Nico Portegijs op plaats drie, Frank Geerts op de vierde plaats en Joke Verheuvel op plek vijf. De zesde plaats wordt ingenomen door Paul Ruijg, Ben Ziepzeerder staat op de zevende plaats, Farida Polsbroek op plek acht, Steven Dijk op de negende plaats en Ivan Pengel op plek tien.

 

Jeroen Slot, voorzitter van de afdeling Diemen van de PvdA: "We hebben gezocht naar een goede mix tussen ervaring en nieuwe mensen, zo staan bij de eerste zes op de lijst vier nieuwe gezichten. Sofie Kuilman die tweede op de lijst staat is met haar 22 jaar de jongste kandidaat."

De PvdA heeft nu vier raadsleden en hoopt ook voor de volgende raadsperiode op een stevige positie.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Diemen

23 november 2017 

 

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

De leden van de PvdA Diemen hebben op woensdag 22 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraad verkiezingen vastgesteld. Lex Scholten wordt de lijsttrekker.

Voorzitter Jeroen Slot: “We hebben gezocht naar een goede mix tussen ervaring en nieuwe mensen, zo staan bij de eerste zes op de lijst 4 nieuwe gezichten. Sofie Kuilman die tweede op de lijst staat is met haar 22 jaar de jongste kandidaat”.

De PvdA heeft nu 4 raadsleden en hoopt ook voor de volgende periode op een stevige positie.

De samenstelling van de lijst is als volgt:

 

1          Lex Scholten

2          Sofie Kuilman

3          Nico Portegijs

4          Frank Geerts

5          Joke Verheuvel

6          Paul Ruijg

7          Ben Ziepzeerder

8          Farida Polsbroek

9          Steven Dijk

10        Ivan Pengel

 

Voor nader informatie en toelichting kunt u contact opnemen met Lex Scholten

 

020 – 3144606

 

Lex.scholten@diemen.nl

 

 www.diemernieuws.nl

 Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Brigitte Wielage.

 

VVD stelt kandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen vast.

 

 

di 21 nov 2017,

 

DIEMEN - De VVD heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

 

Eerder werd al bekend dat de huidige fractievoorzitter Brigitte Wielage lijsttrekker van de VVD is. Wielage is ook de wethouderskandidaat van de liberalen.

 

Bert Timmer staat op nummer twee van de kandidatenlijst, Johan Jägers staat op de derde plaats, Nico de Bruijne op de vierde plek en Cecil Grazette op plaats vijf.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 23 november.

 

Bron diemernieuws.nl

 

 www.diemerkrant.nl

 

 

Van Engelen voert lijst van GroenLinks aan

 

Posted on 18 november 2017 By RP

 

Nicole van Engelen, momenteel fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Diemen, is gekozen tot lijsttrekker voor haar partij bij de raadsverkiezingen van komend voorjaar. Nummer twee staat Hilda van ’t Riet, nu al fractie-opvolger.

 

Nieuw op de lijst zijn achtereenvolgens Yeliz Yildiz-Kaya (op 3), Rian van Rossum (op 4) en Jochem Douw (op 5). Yeliz en Rian hebben beiden de gemeentelijke cursus gevolgd over het raadswerk en ze werken zich al een tijdje in. Jochem begon bij Dwars, de jongerenafdeling van GroenLinks, toen ook Jesse Klaver daar actief was. Nicole is blij met deze top van de lijst: “We werken al maanden intensief samen en vullen elkaar goed aan. GroenLinks heeft de kiezer echt een betrouwbare ploeg te bieden.” Gepke Uiterdijk, al bijna 16 jaar bezig met het raadswerk, neemt afscheid als raadslid, ze is lijstduwer.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 www.diemernieuws.nl

 

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

 

Nicole van Engelen lijsttrekker GroenLinks

 

do 16 nov 2017

 

DIEMEN - Nicole van Engelen is lijsttrekker van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden. Dit heeft de algemene ledenvergadering van GroenLinks woensdagavond besloten.

 

Hilda van 't Riet staat op plaats twee, Yeliz Yildiz-Kaya op plek drie, Rian van Rossum op de vierde plaats en Jochem Douw op de vijfde plek.

 

Nicole van Engelen is momenteel fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Zij is zes jaar raadslid.

 

Nicole van Engelen hoopt dat GroenLinks tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 minimaal vier zetels in de wacht sleept. De partij heeft nu twee zetels in de gemeenteraad.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

 

 

www.diemerkrant.nl 

 

CDA-raadslid wil meedoen aan verkiezingen

 

Posted on 9 november 2017 By RP

 

Janneke deGraaff, die de eenmansfractie voor het CDA vormt in de gemeenteraad van Diemen, wil ook bij de verkiezingen van maart volgend jaar weer kandidaat staan. Of zij de CDA-lijst zal aanvoeren is op dit moment nog niet bekend. Ook heeft de partij nog niet meegedeeld wie er nog meer op de kandidatenlijst komen te staan. De Graaff vormde eerst de enige eenmansfractie in de Diemer raad maar inmiddels zijn er daar vier van. Na een reeks afsplitsingen zijn ook de SP, Diemen Linksaf en de Fractie Herder met slechts één vertegenwoordiger in de raad aanwezig.

 

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

 

VVD kiest Brigitte Wielage als lijsttrekker

 

Posted on 3 november 2017 By RP

 

Brigitte Wielage wordt lijsttrekker voor de VVD bij de raadsverkiezingen van volgend jaar maart. Wielage is momenteel al fractieleider van de VVD in de gemeenteraad. Zij woont in Diemen-Noord en is ook Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Zij omschrijft haar politieke stijl als ‘liberaal, betrokken, bouwen, binden, dienstbaar, verantwoordelijk, veranderen met doordachte pasjes. Zicht houden op de lange termijn. Sturen op het proces.’ De plaatselijke VVD-afdeling in Diemen stelt op 16 november de definitieve kandidatenlijst vast. De verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad worden gehouden op 21 maart 2018 waarbij de kandidatenlijsten op 5 februari ingediend dienen te worden.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

www.diemernieuws.nl

 

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese

 

Rosali Herder op kandidatenlijst van Partij van de Ouderen

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Rosali Herder krijgt een plek op de kandidatenlijst van de Partij van de Ouderen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. Zij zal als nummer 3 op de kandidatenlijst staan.

 

Herder verliet onlangs de fractie van Leefbaar Diemen na kritiek van haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van die partij. Zij zit sindsdien als Fractie Herder in de gemeenteraad.

Herder blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen als Fractie Herder lid van de gemeenteraad.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 9 november.

 

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

 www.diemernieuws.nl 

 

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Brigitte Wielage lijsttrekker van de VVD

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Brigitte Wielage is lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

 

Wielage is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad.

 

De VVD stelt op 16 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast.

 

Bron: www.diemerkrant.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Zilveren Diemer Speld voor raadslid Rob Verheuvel

 

vr 20 okt 2017   

 

DIEMEN - Vanwege zijn grote verdiensten in de lokale politiek, voor de sport in Diemen en Nederland en de gehandicaptensport in het bijzonder heeft gemeenteraadslid Rob Verheuvel gisteren uit handen van burgemeester Erik Boog de Zilveren Diemer Speld gekregen. Rob Verheuvel nam afscheid als lid van de gemeenteraad. Hij is al geruime tijd ziek.

 

Rob Verheuvel is 15 jaar actief geweest in de lokale Diemense politiek, namens de PvdA. Vier jaar als fractieassistent en elf  jaar als raadslid en fractievoorzitter. Verheuvel wordt geroemd om zijn verbindende kracht en zijn betrokkenheid bij de mensen die zich voor allerlei zaken vrijwillig inzetten voor anderen en de Diemense samenleving.

 

Ook zijn grote passie voor sport valt op. Sport voor iedereen, daar heeft hij zich sterk voor gemaakt als bestuurder, trainer en als raadslid. Zo heeft hij zich in Diemen ingezet voor een sterk sportbeleid, goede en betaalbare sportaccommodaties en voorzieningen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten en bewegen.

 

In zijn speech verwoordde Burgemeester Boog het als volgt: "Hoe belangrijk je het vindt dat mensen naar elkaar om kijken, dat mensen solidair zijn. Hoe belangrijk het is om eerlijk te delen en dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Die beginselen heb je ook hier in de raad gehanteerd en zo heb je op alle beleidsterreinen succesvol werk gemaakt van een socialer en meer betrokken Diemen. Diemen is je daar zeer erkentelijk voor."

 

Bron: www.diemernieuws.nl 

 

 

 

 

Leo Smits (rechts) en zijn voormalige fractiegenote

Miek Wijnbergen. (Foto: Trudy Kroese)

                                  

Raadslid Leo Smits

stapt over van DiemenLinksaf

naar Leefbaar Diemen

 

di 17 okt 2017

 

DIEMEN - Gemeenteraadslid Leo Smits is overgestapt van de fractie van DiemenLinksaf naar Leefbaar Diemen.

 

Leo Smits en Miek Wijnbergen vormden samen de fractie van DiemenLinksaf. Wijnbergen en Smits waren tot december 2015 lid van de fractie van de SP. Na een conflict binnen de fractie van de SP, scheidden zij zich af en gingen verder als DiemenLinksaf.

 

Miek Wijnbergen laat weten dat DiemenLinksaf hoogstwaarschijnlijk niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 19 oktober. 

 

www.diemernieuws.nl

 

 

D66 op de kramenmarkt tijdens de gemeentedag op 9 september.

 

D66 stelt kandidatenlijst verkiezingen gemeenteraad vast

 

di 19 sep 2017,

 

DIEMEN - Jeroen Klaasse (1) en Kai de Haan (2) voeren de kandidatenlijst aan van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

 

De leden van de afdeling Diemen D66 hebben door middel van een digitale stemprocedure de kandidatenlijst vastgesteld.

 

Lijsttrekker Wethouder Jeroen Klaasse was al voor de zomervakantie verkozen als lijsttrekker van D66. Nu zijn ook de posities van de overige verkiesbare kandidaten bekend.

 

Tweede plaats Op nummer twee staat Kai de Haan. Hij is nu voorzitter van de D66-fractie in de gemeenteraad.

 

En verder Raadsleden Herman Berkhout en Jeannette Pietersen staan op de plaatsen 3 en 5 van de kandidatenlijst. Francus Simonetti, op dit moment fractieopvolger van D66 in de gemeenteraad staat op de vierde plek.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

SP doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

 

 

di 12 september 2017

 

DIEMEN - De SP doet in 2018 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Dit heeft het bestuur van de landelijke SP besloten.

 

Hans van Heijningen, partijsecretaris van de SP Nederland. "Dit besluit is genomen omdat de structuur van de afdeling van de SP in Diemen niet stabiel is en de afdeling de zaken niet op orde heeft.

 

Een commissie van acht mensen van de SP is langs alle 160 afdelingen van de partij in Nederland geweest en heeft samen met onze lokale mensen de plussen en minnen op een rij gezet. Voor de Diemen is besloten om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen."

 

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Wethouder Ruud Grondel vertrekt in voorjaar

 

di 12 sep 2017

 

DIEMEN Ruud Grondel (GroenLinks) stopt aan het einde van de huidige raadsperiode, in maart 2018, als wethouder.

Grondel is dan twaalf jaar wethouder geweest.

Grondel heeft zijn besluit onlangs genomen en dit aan het bestuur en de fractie van GroenLinks in Diemen verteld. "Ik doe dit werk met veel plezier, maar vind het tijd om te stoppen. Het is goed voor Diemen als er nieuwe mensen komen."

 

Bron: www.diemernieuws.nl

   

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Foto: Aram Goudsmit

 

Rosali Herder verlaat Leefbaar Diemen

en gaat verder als Fractie Herder

 

4 september 2017

 

Herder heeft dit besluit genomen naar aanleiding van kritiek door haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van Leefbaar Diemen.

 

Herder heeft besloten om met een eigen fractie door te gaan. "Gezien mijn betrokkenheid bij de Diemense samenleving hoop ik nog iets te kunnen betekenen en daarom neem ik mijn zetel mee en zal ik verder gaan als Fractie Herder." Herder weet nog niet wat zij na deze raadsperiode gaat doen. "Wellicht kom ik met een verrassing." 

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto's Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Jeroen Klaasse lijsttrekker D66

 

di 11 jul 2017 - Foto: Trudy Kroese

 

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse is lijsttrekker van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden.

 

De leden van D66 in Diemen kozen hem maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de partij in Theater de Omval unaniem als lijsttrekker.

 

Voorlopige kandidatenlijst bekend.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

(Advertentie)

 

  fotogra   

fisch   

ontwerp   

ster   

Trudy Kroese

020 - 600 28 23

06 - 486 44 685

 

trudy.kroese@xs4all.nl

 

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen

 

 Het Copyright van 

alle artikelen

op deze site

berust bij het 

DiemerNieuws

en van de

Diemerkrant

 

Wij gunnen deze leuke kranten

natuurlijk alle 

goeds, iedereen

het zijne......

  

(Advertentie)

 

Frans Deckers (75)

is lijstduwer voor D66 Diemen

voor de gemeenteraads-verkiezingen

op woensdag 21 maart 2018 

 

Ambities en betrokkenheid

 

Ambities en betrokkenheid 3.0

 

We will stand by

our D66 friends! 

 

 

(Advertentie)

75 JAAR

Tekening ANBO / Opland

Ook voor de ouderen in Diemenis D66 de stabiele landelijke partij.

 

Stem op Frans

en geef hem veel voorkeurstemmen!

 

 Ambities en betrokkenheid.

 

Advertentie

Herinneringen aan Diemen

Schrijf mee in dit boek

 

PDF

 

 

-----o-----

 

 

(Advertentie)

 

 

 

 

De opinie van drs. Olivier Wapper

 

-----o-----

(Advertentie)

 

Deze website wordt verzorgd door: 

 

www.fradeck.nl

 

-----o-----

 

(Advertentie)

 

 

Faceboekpagina

Gemeente Diemen

www.diemen.nl