‚Äč

Nws Raadsverkiezingen '18

Actueel Nieuws Diemen 14.

14. 13. 12. t/m 1.

 

Wees in het leven bij tegenslag

niet teleurgesteld en verdrietig.

Denk aan je eer, ga gewoon door.

Blijf alles op je eigen manier doen.

 

 Frank Sinatra - My Way

 

 www.diemernieuws.nl

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

 

Ook in februari en maart extra toezicht in en rond Bergwijkpark

 

vr 19 jan 2018

 

DIEMEN - Het extra toezicht door particuliere beveiligers in en rond Bergwijkpark wordt in de maanden februari en maart voortgezet. Dit heeft burgemeester Erik Boog aan de gemeenteraad meegedeeld tijdens de behandeling van het Jaarplan Veiligheid.

 

De gemeenteraad nam vorig jaar unaniem een motie aan van de VVD, Leefbaar Diemen en D66 om het toezicht door particuliere beveiligers in de maanden december en januari uit te breiden. Sinds 1 december 2017 zijn particuliere beveiligers van maandag tot en met vrijdag actief van 17.00 tot 24.00 uur en op zaterdag en zondag van 18.00 tot 24.00 uur. Boog vertelde dat naast het verlengen van de termijn waarin de particuliere beveiligers extra uren toezicht houden de politie en de handhavers van de gemeente ook extra alert blijven in Bergwijkpark en omgeving.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 25 januari.

 

Bron: DiemerNieuws.nl

 

 

 

 

Drie verdachten brandstichting blijven vastzitten

 

do 18 jan 2018,

 

Diemen – Alle drie de verdachten van de brandstichting in de flat aan de Rode Kruislaan in de nacht van 18 op 19 juli vorig jaar blijven vastzitten.

 

Vandaag stonden twee verdachten, Gilermo I. en Rachid V., voor de rechtbank in Amsterdam voor hun pro-formazittingen. De pro- formazitting tegen Simona I was afgelopen dinsdag.

 

Bekentenis De 24-jarige Gilermo I. legde twee weken geleden een verklaring af bij de politie waarin de man bekende de brand in de benedenwoning van zijn 23-jarige zus te hebben aangestoken. De vrouw bleek kort daarvoor een brandverzekering te hebben afgesloten. Het Openbaar Ministerie denkt dat de twee mannelijke verdachten tegen betaling de brand hebben aangestoken en dat de vrouw het verzekeringsgeld wilde opstrijken.

 

Spreekrecht Bij de brand kwam de 27- jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen zwaargewond. De nabestaanden van Swart maakten donderdagmiddag bekend dat zij tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak later dit jaar gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Ook zullen zij een schadevergoeding indienen.

 

Zwijgrecht Gilermo I. wacht met verdere verklaringen totdat zijn zus en de andere verdachte gaan praten. Dat is tot op heden nog niet gebeurd. Beide verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht.

 

Hechtenis De advocaat van de 26-jarige Rachid V. vroeg de rechtbank de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te heffen. De man ontkent betrokkenheid bij de brandstichting en daarnaast is er volgens de raadsman onvoldoende wettig bewijs om hem nog langer vast te houden. De rechtbank wees dit verzoek af. De verdachte kwam eind vorig jaar in beeld naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht. Een tipgever zou de man hebben herkend. Volgens het OM ligt er nog meer bewijs. 

De strafzaak is voor maximaal drie maanden aangehouden. Tot die tijd blijven de drie verdachten vastzitten.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Een idee van de invulling van de muurschildering (Foto: Stichting Welzijn Diemen)

 

Meedenken over muurschildering in De Verbinding

 

do 18 jan 2018

 

DIEMEN - Thérèse van Gelder, beeldend kunstenaar en inwoner van Diemen, gaat een muurschildering maken in De Verbinding op het Van Markenplantsoen. De naam van de muurschildering is 'Diemen aan Zee'.

 

De Verbinding is een nieuwe locatie van de Stichting Welzijn Diemen (SWD) waar verschillende (buurt)activiteiten gaan plaatsvinden.

 

Twee schetsen

Van Gelder heeft twee schetsen gemaakt: schets 1 is een kale schets van het strand en de zee, schets 2 is een voorbeeld van hoe de muurschildering ingevuld kan worden. De Stichting Welzijn Diemen biedt inwoners van Diemen een kans om mee te denken over de invulling van 'Diemen aan Zee'. Zij kunnen ideeën aandragen. Hierbij kan worden gedacht aan mensen, dieren of dingen aan zee, maar ook aan iets heel anders dat juist vreemd is om op een strand aan te treffen.

 

Ideeën

Ideeën kunnen tot uiterlijk 1 februari worden aangeleverd door een e-mail te sturen aan d.tool@welzijndiemen.nl. Reageren onder het Facebookbericht van Daarom Diemen mag ook

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 www.diemerkrant.nl

 

 

Werkloosheid ligt in Diemen op 3,6 procent

 

Posted on 18 januari 2018  By RP 

 

In Diemen ontvangt 3,6 procent van de beroepsbevolking een WW-uitkering. Dat is even hoog als in Amsterdam, iets lager dan in gemeenten als Ouder-Amstel, Weesp of Almere maar hoger dan bijvoorbeeld in Amstelveen. Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Nederland als geheel waren eind vorig jaar 395.000 mensen geregistreerd werkloos, dat is 4,4 procent van de beroepsbevolking. Volgens de laatste gegevens van de gemente telde Diemen eind 2016 923 banen per 1.000 inwoners. Op dat moment lag de werkloosheid op 53 personen per 1.000 inwoners.

 

Bron: DiemerKrant 

 

 

www.diemernieuws.nl

  

 

Foto: Trudy Kroese

 

GVB legt tramverkeer stil

 

do 18 jan 2018,

 

DIEMEN - Het GVB meldt dat het tramverkeer om 10.45 uur is stilgelegd. Het is door de storm niet veilig om nog te rijden.

 

Op diverse plekken zijn bovenleidingen beschadigd door omgevallen bomen. Ook diverse trambanen zijn versperd door takken.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Oscar Borghardt

 

 

Blaashal ingestort door storm

 

do 18 jan 2018,

 

DIEMEN - De blaashal op het terrein van handbalvereniging SV Zeeburg is ingestort door de storm. 

 

Op dit moment is nog niet bekend wat de exacte schade is.

De blaashal zou nog enkele maanden blijven staan om ervoor te zorgen dat er ook tijdens het zaalseizoen voldoende zaalcapaciteit is voor sportverenigingen in Diemen.

 

Bron: DiemeNieuws

 

 

 

Archieffoto: Christian Pfeiffer

 

Alle treinverkeer plat door storm

 

do 18 jan 2018

REGIO - Door de zware storm heeft de NS alle treinverkeer stil gelegd. Dat betekent dat er ook vanaf Diemen geen enkele trein meer rijdt. Ook het GVB schrapt ritten.

 

De treinen die nog wel op het spoor rijden, rijden tot het eerstvolgende station en rijden vanaf daar niet meer verder. 

 

Volgens de NS heeft de storm teveel schade veroorzaakt aan bovenleidingen en kan die schade niet direct worden hersteld. Ook ligt er veel rommel op het spoor. 

Wanneer er wel weer treinen gaan rijden is nog niet bekend. 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 www.diemerkant.nl

 

 

Diemen geeft aandacht aan Homomonument

 

Posted on 17 januari 201b By RP

 

Stichting Pink Diemen organiseert in samenwerking met OBA Diemen een aantal activiteiten rondom de documentaire ‘Monument van Trots’ over het Homomonument in Amsterdam. Dat monument vormt al dertig jaar een dynamische plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en personen met een intersekse conditie (lhbti’s), meldt Daarom Diemen. In de bibliotheek is een expositie samengesteld die woensdagavond wordt geopend door wethouder Jeroen Klaasse. De expositie is tot 13 februari te zien. Daarna wordt in De Omval de documentaire van regisseur Sebastiaan Kes zelf vertoond, gevolgd door een discussie met de regisseur en de hoofdrolspelers.

 

Bron: Diemerkrant 

 

www.diemernieuws.nl

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Kinderen ontvangen prijzen

 

wo 17 jan 2018,DIEMEN - Wethouder Klaasse en kinderburgemeester Nilaya Holwijn hebben de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de inzamelingsactie van kerstbomen en vuurwerkafval: Andy Dubelaar, Jesper van Wonderen, Nathan van Krevelen, Thijs van Wonderen, Ezra Timmers, Lars Klene (niet aanwezig) en Sven en Youri van Es (niet aanwezig).

 

Bron DiemerNieuws 

 

 

Het Homomonument in Amsterdam. (Foto: Karin Daan)

 

Avond over Homomonument

 

wo 17 jan 2018,

 

DIEMEN - De openbare bibliotheek Diemen en Pink Diemen houden vanavond twee bijeenkomsten die in het teken staan van de documentaire 'Monument van Trots'. De bijeenkomsten worden in de bibliotheek van Diemen en Theater de Omval gehouden. De aanvang van het programma is om 17.30 uur.

 

Levend monument

Al dertig jaar is het Homomonument in Amsterdam een 'levend monument'. Het is een dynamische plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, personen met een intersekse conditie (lhbti's) en voor hun familieleden, vrienden en supporters. Regisseur Sebastiaan Kes maakte daarover de documentaire 'Monument van Trots'.

Expositie

 

Op woensdag 17 januari organiseert Stichting Pink Diemen in samenwerking met de openbare bibliotheek Diemen een avond rondom deze documentaire. In de film toont Sebastiaan Kes de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden. 'Monument van Trots' geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de relevantie van het Homomonument. Aan de documentaire is een speciale expositie gekoppeld. De expositie is tot en met 14 februari te zien in de openbare bibliotheek in Diemen.

 

Programma:

17.30 uur-18.00 uur: inloop in openbare bibliotheek Diemen. 18.00 uur-18.45 uur: opening tentoonstelling door Jeroen Klaasse, wethouder Kunst en Cultuur, aansluitend een rondleiding langs de tentoonstelling. 19.00 uur-20.15 uur: filmvertoning 'Monument van Trots' in Theater De Omval. 20.15 uur-20.30 uur: vragen stellen aan regisseur en hoofdrolspelers in Grand Café Blauw, aansluitend een borrel verzorgd door de openbare bibliotheek Diemen en Pink Diemen. De avond is vrij toegankelijk.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Verdachte heeft aansteken brand Rode Kruislaan bekend

 

di 16 jan 2018,

 

DIEMEN - Volgens het Openbaar Ministerie heeft Gilermo I. bekend dat hij een van de twee mannen is die de brand in de flat aan de Rode Kruislaan 19 juli vorig jaar heeft aangestoken, meldt AT5. Vandaag diende de eerste pro-formazitting tegen een van de drie verdachten van het aansteken van de brand in de studentenflat, zijn zus Simona I.

 

Gilermo I. zou gezegd hebben dat 'de bal nu bij de anderen ligt'. Wie dat zijn, wil hij niet zeggen maar volgens het OM is dat duidelijk: Gilermo's zus Simona en medeverdachte Rachid V.. Gilermo I. moet donderdag verschijnen voor de voortzetting van zijn pro-formazitting, Rachid V. voor zijn eerste pro-formazitting.

 

Verzekering Het OM is ervan overtuigd dat Simona heeft geprobeerd de verzekering op te lichten. Ze was de nacht van de brand niet thuis maar deed de volgende dag al meteen aangifte van de brand. De aangifte was nodig om de schade bij de verzekering te kunnen claimen. "Maar enkele spullen zijn wonderwel aan de vlammen ontsnapt. Deze zijn vervolgens wel aanwezig in haar nieuwe huis", aldus het OM volgens AT5. De vrouw zwijgt nog in de zaak.

 

Fatale brand Bij de brand op 19 juli vorig jaar kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Zijn vriendin en nog een tweede slachtoffer raakten zwaargewond als gevolg van de brand. Het OM zei in november hoog in te zetten: "Als gevolg van het handelen van verdachte is er iemand overleden. En laten we niet de zwaargewonden vergeten, één van hen is voor altijd blind aan één oog."

 

BronDiemeNieuws

 

 

Archieffoto: Open podium in Theater de Omval, 2017. (Foto: Trudy Kroese)

 

College presenteert Cultuurnota 2018-2022

 

di 16 jan 2018,

 

DIEMEN - Acht ambities voor de culturele voorzieningen in Diemen de komende jaren zijn te vinden in de Cultuurnota 2018-2022 van het college van burgemeester en wethouders. 

 

De gemeenteraad bespreekt de nota in februari. 

 

Initiatieven

De acht ambities gaan onder meer over het vergroten van het cultuurbereik, stimuleren van de samenwerking tussen verschillende partijen en het stimuleren van initiatieven. Het initiatief moet daarbij zoveel mogelijk bij de culturele sector en de samenleving blijven. De gemeente kan initiatieven faciliteren en subsidiëren, vindt het college van B en W.

 

Voor alle inwoners

Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur: "Er is in Diemen geen vastgesteld beleidskader op het gebied van kunst en cultuur, terwijl er toch sprake is van een breed en aantrekkelijk aanbod van culturele voorzieningen. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de samenleving: het zorgt voor verbinding en ontmoeting en het biedt kansen voor ontwikkeling van mensen. Met deze cultuurnota zetten we daarom in op een beleid dat het voor alle inwoners van Diemen mogelijk en aantrekkelijk maakt om deel te nemen aan activiteiten, lid te worden van een vereniging of een voorstelling of instelling te bezoeken. Om dat te bereiken is een goede samenwerking met (culturele) verenigingen en instellingen van belang."

 

Input

Voor het samenstellen van de Cultuurnota is gebruik gemaakt van de Cultuurmonitor 2017, een onderzoek onder Diemenaren vanaf 18 jaar. Ook werd in bijeenkomsten met culturele instellingen en verenigingen gesproken over aandachts- en verbeterpunten en leverde de Jongerenraad input voor de nota.

 

Bron DiemerNieuws

 

www.diemerkant.nl

 

 

Verdachte van brand in studentenflats bekent

 

Posted on  16 januari 2018 By Rp

 

Eén van de drie verdachten van de fatale brand in de studentenflats aan de Rode Kruislaan in Diemen, Gulermo I, heeft bekend. Dat heeft de officier van justitie gemeld tijdens een eerste zitting van de rechtbank in Amsterdam. Bij de brand in juli vorig jaar kwam een 27-jarige inwoner van de flats om het leven en raakten twee anderen zwaargewond. I. stichtte de brand in de flat van zijn zuster op de begane grond. Die zuster, Simona I., en een derde verdachte moeten donderdag voor ’t eerst voorkomen. Bij deze eerste zitting liet justitie weten ervan overtuigd te zijn dat de brandstichters de verzekering op wilden lichten.

 

Bron Diemerlrant

 

 

 

Nominaties welkom voor sporter van ’t jaar

 

Posted on 15 november 2018 By RP

 

Kunst in Sport (KIS) Diemen roept op om nominaties in te sturen voor de Diemense sportploeg, sportvrouw, sportman en sporttalent van ’t jaar 2017. De sporters van het jaar worden bekend gemaakt tijdens de gala-avond van de 4e editie van KIS Diemen op zondag 21 januari in theater De Omval. Nominaties zijn welkom op info@kunstinsport.nl

 

Het festival is verplaatst van de zomer naar de derde week van januari, omdat de winter zich meer leent voor een bezoek aan het theater en het begin van het nieuwe jaar beter geschikt is voor een terugblik op het sportjaar in Diemen. Tijdens KIS 2018 is er extra aandacht voor voetbal en kunst. De presentatie is weer in handen van Steven Dijk. De gala-avond is gratis toegankelijk. Bezoekers hoeven niet te reserveren. Als onderdeel van het festival draait op zondagmiddag in de Omval ook de film Borg McEnroe, over de legendarische strijd tussen twee van de grootste tennis-iconen van de vorige eeuw. Gedurende het hele festival is er in Theater de Omval aandacht voor boeken over voetbal en voetbalkunst.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Holland Park Diemen groeit verder door

 

Posted on 15 januari 2018 By RP

 

De nieuwe wijk Holland Park bij Diemen-Zuid groeit in snel tempo door. Dit voorjaar moeten Toren 2, Blok 3 en de Blokken 16 en 21 worden opgeleverd. Met de oplevering daarvan groeit Holland Park uit tot ongeveer 250 woningen. Daarnaast is de bouw van Blok 5 met 113 appartementen inmiddels begonnen. Een groot deel van de nieuwe appartementen wordt niet verkocht maar verhuurd. Een aantal van de gebouwen zijn daartoe ook gekocht door investeerders als Amvest en Bouwfonds IM. Op de website worden huurappartementen in Holland Park aangeboden, met name aan expats, met een aanvangshuur van rond de 1.050 euro per maand.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Noorderbreedte is recyclester en ontvangt Wecycle-certificaat

 

ma 15 jan 2018

 

DIEMEN - Brede school Noorderbreedte heeft een Wecycle-certificaat met 1 ster ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie.

 

Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling. Naast een mooie beloning kregen de scholen 1, 2 of 3 sterren op hun certificaat. Hoe meer apparaten werden ingeleverd, hoe meer sterren. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen hebben deelgenomen verspreid over heel Nederland. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, die in Nederland de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

 

Milieu

De scholen dragen zo hun steentje bij aan het milieu, want oude apparaten kunnen goed worden gerecycled. De landelijke opbrengst is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarigen ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

 

Vijfde keer

De jaarlijkse inzamelactie werd voor de vijfde keer georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: "Wij vinden het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier bij te brengen dat je elektrische apparaten moet inleveren voor recycling. Het is goed om het nut hiervan al vroeg mee te geven. De samenwerking met basisscholen is daarom van groot belang voor ons." Naast het certificaat kregen de scholen een boekenpakket of digitale camera en 30 bouwplaten voor pennenbakken.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Spullen zijn weer als nieuw

 

ma 5 jan 2018

 

DIEMEN - In zorgcentrum De Diem in de Arent Krijtsstraat werd zaterdagmiddag het Repair Café gehouden.

Spullen, waaronder huishoudelijke artikelen, die kapot waren gegaan werden door vrijwilligers gerepareerd. De gerepareerde artikelen kunnen weer een tijd mee.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Optreden van OnPoint Dancelab tijdens het Wereldfestival in iemen. (Foto: Marquis Palmer)

 

Dansen bij OnPoint Dancelab

 

zo 14 jan 2018,

 

DIEMEN - OnPoint Dancelab is nu ruim een jaar gevestigd in het gebouw van brede school De Meridiaan aan de Prins Beatrixlaan 156 in Diemen. De dansschool voor alle leeftijden trekt steeds meer leden en is regelmatig actief tijdens openbare bijeenkomsten in Diemen.

 

OnPoint Dancelab is eigendom van Anthony Pinas, voormalig inwoner van Diemen. Ingrid Baars uit Diemen is zakelijk leider. Zij hebben het afgelopen jaar gemerkt dat OnPoint Dancelab duidelijk in een behoefte voorziet. Anthony: "Wij hebben circa zestig leden. Zij komen uit Diemen en plaatsen in de omgeving. Wij hebben veel jonge leden, maar ook leden van boven de vijftig."

 

OnPoint Dancelab verzorgt vijf dagen per week lessen in verschillende dansstijlen, variërend van hiphop, streetdance, afrodance en get fit (voor volwassenen) tot minidance.

 

Lees verder de digitale editie

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

  

Politie houdt fietslicht- en bromfietscontrole

 

za 13 jan 2018

 

DIEMEN - De politie heeft donderdagavond een fietslicht- en bromfietscontrole gehouden op diverse plekken in Diemen-Zuid.

 

De politie laat weten dat niet alle fietsers er rekening mee houden dat het nog steeds vroeg donker wordt en 's morgens pas laat licht. Zij stappen op een fiets zonder licht. Zij zijn hierdoor niet goed zichtbaar en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

 

Om ongelukken te voorkomen heeft de politie tijdens de controle fietslampjes uitgedeeld. Komende week zal de politie opnieuw een controle gaan uitvoeren. Er zullen dan geen lampjes worden uitgedeeld, maar wel bekeuringen.

 

Tijdens de controle heeft de politie ook een aantal bestuurders van bromfietsen gecontroleerd. Het bleek dat drie van de tien gecontroleerde bromfietsers niet in het bezit waren van een rijbewijs. Zij hebben een bekeuring ontvangen.

 

Bron: DiemerNieuws

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Politie deelt bon uit voor fietsen zonder licht

 

Posted on 14 januari 2018  By RP 

 

De politie van Diemen gaat deze week opnieuw controleren op fietsverlichting. Wie in het donker zonder licht rijdt, kan dan rekenen op een bekeuring. Vorige week werd al een controle gehouden in Diemen-Zuid waarbij weer heel wat fietsers zonder licht bleken te rijden. Bij die gelegenheid werden nog fietslampjes uitgedeeld maar bij de volgende actie komen er bonnen aan te pas. ‘’Het is nog altijd vroeg donker en het wordt ’s morgens pas laat licht. Helaas houdt niet iedereen hier rekening mee en stappen zij even goed zonder licht op de fiets,’’ aldus de Diemer politie. In Diemen-Zuid werden tegelijk ook bromfietsers gecontroleerd waarbij drie van de tien rijders niet in het bezit waren van een rijbewijs. Zij hebben daarvoor direct al een bekeuring gekregen.

 

Brin: Diemerkrant

 

 

 

Diemerplein krijgt  nieuw terras én luchtbrug

 

Posted on 13 januari 2017  By RP 

 

Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein gaat een nieuw terras aanleggen dat met een luchtbrug wordt verbonden met de bestaande vestiging. Het terras komt op het momenteel lege ‘pleintje’ naast de draaideur bij achteringang van het winkelcentrum. Drusius gaat daartoe de laatste grote raampartij aan de zijkant van haar vestiging verwijderen. Het nieuwe terras is van daar uit bereikbaar met een kleine luchtbrug over de open ruimte midden in het winkelcentrum. De gemeente Diemen heeft kort geleden vergunning verleend voor de aanleg daarvan. De eigenaar van Drusius hoopt het nieuwe terras over een maand of drie in gebruik te kunnen nemen.

 

Bron: DiemerKrant

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Repair Café in De Diem

 

za 13 jan 2018,

 

DIEMEN - In zorgcentrum De Diem in de Arent Krijtsstraat 48 wordt vanmiddag het Repair Café gehouden.

 

De aanvang is om 14.15 uur.

 

Er zijn reparateurs aanwezig om spullen te repareren.

 

Bron: DiemerNieuws 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Meerlanden wil statiegeld op blik en plasticfles

 

Posted on 12 januari 2018 By RP

 

Afvalbedrijf Meerlanden, dat ook in Diemen het afval ophaalt, wil dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes en blikjes. Meerlanden heeft zich daartoe aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Die blikjes en flesjes maken 40 procent van het volume van zwerfafval uit. Algemeen directeur Angeline Kierkels: “Zwerfafval staat al jaren hoog in de lijst van ergernissen in de openbare ruimte. Bij Meerlanden zetten we ons dagelijks in voor een schone en duurzame leefomgeving. Een omgeving waarin we zwerfafval liever voorkomen dan genezen. Een statiegeldsysteem stimuleert dat afval weer grondstof wordt en daarmee het begin van iets moois. Daarom sluiten we ons graag als eerste grondstoffen- en energiebedrijf in Nederland aan bij de Statiegeldalliantie.”

 

Bron Diemerkrant

 

 

 

 

Dinsdag kregen deze jongeren een proefles. (Foto: Jessica van der Wiel)

 

Jeugdbridge in De Schakel

 

vr 12 jan 2018

 

DIEMEN Bridge is niet alleen voor ouderen, vinden ze bij de gezamenlijke bridgeclubs in Diemen. Vrijdag 12 januari start er een jongerenbridgegroep in De Schakel.

 

Bridge speel je samen met een partner tegen twee andere spelers. Doordat je op een avond tegen zes verschillende paren speelt, is bridge ook een heel sociale sport. Ieder spel is anders (er zijn 53 quadriljard kaartverdelingen mogelijk). Jongerenbridge is voor jongeren tussen de 15 en 26 jaar. Vrijdagavond start er een cursus van vier lessen, die worden gegeven in De Schakel. Daarna wordt er iedere vrijdag na een korte les gespeeld tot 23.00 uur. Kosten: € 10,- inclusief lessen, lidmaatschap van de bridgeclub en van de bridgebond.

 

Aanmelden: bridge@boekservices.nl of 06-47833479 of 020-4638952.

Kijk ook eens op jeugd.sansatoutbridge.nl.

 

Bron DiemerNieuws

 

 

Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

 

Openstelling deel zuidelijke rijbaan Oost West As

 

vr 12 jan 2018

 

DIEMEN - Op vrijdag 12 januari 2018 wordt in de loop van de dag een deel van de zuidelijke rijbaan van de Muiderstraatweg in gebruik genomen. Dit is een dag later dan gepland.

 

De zuidelijke rijbaan is de rijbaan aan de kant van het water. Het verkeer dat Diemen uit gaat zal hier overheen gaan rijden. Het verkeer dat Diemen in rijdt,  blijft over de tijdelijke omleiding rijden zoals nu ook al het geval is.

 

Voor meer informatie, zie ook oostwestas.mett.nl.

 

Bron: DiemerNieuws

www.diemerkrant.nl  

 

 

Bingo voor ouderen bij Albert Heijn Diemen

 

Posted on 12 januari 2018  By RP 

 

De afdeling Diemen van de Zonnebloem organiseerde eerder deze week in samenwerking met Albert Heijn een bingo voor ouderen in de supermarkt in winkelcentrum Diemerplein. De deelnemers werden door de medewerkers van AH ook onthaald op koffie met koek en frisdrank. De belangstelling was groot, wat er ook toe leidde dat bij de lift van en naar de kelderverdieping zo nu en dan enig oponthoud ontstond en vrijwilligers van De Zonnebloem als ‘verkeersregelaars’ moesten optreden.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

 

 

Home

Nieuws Gr.verk.

 

Actueel Nieuws

 

Sport in Diemen

 

Kunst en Cultuur

in Diemen

 

Gemeenteraad Diemen

  

Deelnemende politieke partijen,

raadsverkiezingen

21 maart 2018

 

Verkiezingsuitslag

Diemen 2014

 

Politieke partijen

in Diemen

-----o-----

Advertentie

Frans Deckers (75)

is lijstduwer voor D66 Diemen

voor de gemeenteraads-verkiezingen

op woensdag 21 maart 2018 

 

We will stand by

our D66 friends! 

 

 

75 JAAR

Tekening ANBO / Opland

Ook voor de ouderen in Diemenis D66 de stabiele landelijke partij.

 

Stem op Frans

en geef hem veel voorkeurstemmen!

  

Advertentie

Herinneringen aan Diemen

Schrijf mee in dit boek

 

PDF

 

 

-----o-----

 

 

 

 

De opinie van drs. Olivier Wapper

 

 -

(Advertenties)

 

Deze website wordt verzorgd door: 

 

www.fradeck.nl

 

Faceboekpagina

Gemeente Diemen

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen