‚Äč

Nws Raadsverkiezingen '18

Actueel Nieuws Diemen 17.

17. 16. 15. 14. 13.

 

 

Wees in het leven bij tegenslag

niet teleurgesteld en verdrietig.

Denk aan je eer, ga gewoon door.

Blijf alles op je eigen manier doen.

 

 Frank Sinatra - My Way 

 

 

 

 

www.diemernieuws.nl

Foto’s: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Enter Media

 

Politie schrijft bekeuringen uit tijdens controle bij stations

 

zo 18 feb 2018,

 

DIEMEN - De politie heeft donderdagavond een grote controle gehouden bij de stations in Diemen.

 

De politie hield een man aan die nog een gevangenisstraf van 33 dagen open had staan. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor verschillende strafbare feiten.

 

24 reizigers bleken niet in het bezit te zijn van en geldig vervoersbewijs, eén reiziger kreeg een bekeuring voor het openduwen van de tourniquets en eén reiziger kon zich niet legitimeren.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

www.diemerkrant.nl 

 

 

Grote interesse laatste Fase Plantage de Sniep

 

Posted on 18 februari  By RP

 

Voor de laatste fase van de eensgezinswoningen in Plantage de Sniep in Diemen bestaat veel belangstelling. Deze fase 11 van DuraVermeer omvat 34 rijwoningen en 16 twee-onder-een-kappers van verschillende afmetingen en uitvoering. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op de Amsterdamse School. Verdere verkoopinformatie verschijnt op donderdag 22 februari www.plantage11.nl waarna de inschrijving start op maandag 5 maart om 12.00 uur. Die inschrijving sluit precies een week later. De toewijzing vindt plaats op basis van inschrijving op tijdsvolgorde én op basis van een Quickscan door hypotheekpartner NEXTHome. Alle kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen worden door één van de makelaars gebeld. Op Plantage de Sniep worden nu nog wel enkele appartementencomplexen gebouwd.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Politie Diemen houdt grote controle op stations

 

Posted on Posted on 18 februari  By RP

 

De politie van Diemen heeft samen met de Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer bij een grote controle op de stations een flink aantal bekeuringen uitgedeeld. Zo kregen 24 reizigers een bon omdat ze geen geldig kaartje hadden, kreeg één persoon een bekeuring omdat hij de poortjes open duwde en werd één persoon bekeurd omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien. Bovendien kon de politie ook iemand oppakken die nog een gevangenisstraf van 33 dagen open had staan. ‘’Mede door de goede samenwerking met onze collega’s van het Team Openbaar Vervoer kunnen we terugkijken op een succesvolle actie,’’ aldus de politie van Diemen.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

Winkel Ja Leuk! Extra Diemerplein verplaatst

 

Posted on 17 februari2018  By RP 

 

De eigenaren van de Ja Leuk! modezaken in winkelcentrum Diemerplein hebben besloten de winkel voor grotere maten Ja Leuk! Extra te sluiten. De collectie blijft echter wel te vinden bij Ja Leuk! aan de overkant. Die winkel blijft ook gewoon open. Ja Leuk! Extra was vroeger een heremodezaak; in het pand komt mogelijk nog enige tijd een pop-up winkel. De afgelopen tijd zijn ook de dierenwinkel aan de Ouddiemerlaan en modezaak Shoeby gesloten. Aan de andere kant zijn 1995 Mode & Lifestyle en een filiaal van Miss Etam in de voormalige sportwinkel juist aan het aanbod aan winkels in Diemerplein toegevoegd. Bovendien gaat Brasserie Drusius binnenkort uitbreiden met een nieuw terras met luchtbrug.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Directeur Pantar gaat vertrekken

 

Posted on 17 februari 2018 By RP

 

Directeur Rutger van Krimpen van Pantar, dat gevestigd is in Diemen, stapt per 31 mei op. Hij doet dat aan de vooravond van de definitieve besluitvorming over de toekomst van sociaal werk in Amsterdam. Pantar verzorgt ook in een deel van Diemen de groenvoorziening en ontvangt daartoe van de gemeente een jaarlijkse bijdrage. Pantar veranderde de laatste vijf jaar onder Van Krimpens leiding van een traditionele sociale werkplaats naar een modern werkleerbedrijf. “Pantar is een prachtige organisatie met gedreven mensen en betrokken klanten. Mijn beslissing was niet eenvoudig, maar ik gun Pantar dat er de komende jaren stabiel gebouwd wordt aan de veranderende organisatie . Daar heb je een leider voor nodig die een lange termijn commitment aan kan gaan”, zegt Van Krimpen. “Rutger heeft in de afgelopen jaren enorm veel voor Pantar voor elkaar gekregen en de Raad van Toezicht waardeert het vele werk dat hij voor de organisatie heeft gedaan. Wij begrijpen zijn keuze en zijn hem erkentelijk voor de goede verstandhouding waarin wij afgelopen jaren hebben kunnen opereren”, aldus Lodewijk de Waal, voorzitter Raad van Toezicht van Pantar.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

Politie Diemen pakt mannen met inbrekersgereedschap

 

Posted on 16 februari 2018 By RP

 

De politie van Diemen heeft aan Kriekenoord, Plantage de Sniep, twee mannen aangehouden waarvan er één inbrekersgereedschap bij zich had. De mannen maakten deel uit van een groepje dat verdacht rondhing in de wijk. Buurtbewoners alarmeerden de politie die twee van de mannen aanhield. In en rond Kriekenoord zijn de afgelopen weken verschillende incidenten gemeld. Zo is er één straatroof gepleegd en één poging tot straatroof gedaan. In beide gevallen hadden de daders het gemunt op jonge slachtoffers die langs fietsten. ‘’Afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan dit stuk van ons werkgebied. Ook hebben wij veel gehad aan oplettende buurtbewoners,’’ aldus de politie. De politie roept ieder op verdachte situaties steeds te melden, bij spoed via 112 en bij geen spoed via 0900-8844.

 

Bron: Diemerkrant

 

www.diemernieuws.nl

Foto’s: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Belangstellenden bekijken de tentoonstelling. (Foto: Trudy Kroese)

 

Tentoonstelling 'Jong en Gay' in bibliotheek

 

za 17 feb 2018,

 

DIEMEN - In de openbare bibliotheek is donderdag de fototentoonstelling 'Jong en Gay' geopend. De tentoonstelling is tot en met 20 mei te bezoeken.

 

Fotografe Marjolein Annegarn fotografeerde jongeren tussen de 14 en 19 jaar en vroeg hen hoe zij met homoseksualiteit omgaan en met welke reacties zij worden geconfronteerd.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

Foto: Eric Willemsen

 

Vereniging Vrienden van Diemerbos viert lustrum

 

vr 16 feb 2018,

 

DIEMEN - De vereniging Vrienden van het Diemerbos houdt op vrijdag 2 maart een bijeenkomst in MatchZo, de huiskamer van Driemond, aan Stammerlandweg 10 in Driemond. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

 

De bijeenkomst staat in het teken van het vijfjarig bestaan van de vereniging. Tijdens de bijeenkomst kunnen aanwezigen in gesprek gaan met vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven over zaken die betrekking hebben op het Diemerbos.

 

Dagvoorzitter is Amy Koopmanschap, voormalig burgemeester van Diemen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel

 

Politie houdt twee mannen aan bij Kriekenoord

 

vr 16 feb 2018,

 

DIEMEN - De politie heeft woensdagavond in de omgeving van Kriekenoord bij nieuwbouwwijk Plantage de Sniep twee mannen aangehouden.

Buurtbewoners zagen een groepje mannen rondhangen en vertrouwde de situatie niet. Zij belden onmiddellijk de politie. Bij controle van de groep mannen door politieagenten bleek één man inbrekerswerktuigen bij zich te dragen. Een andere man kon zich niet legitimeren. Beide mannen zijn aangehouden. De politie waardeert het dat de buurtbewoners alert waren en de politie hebben gebeld.

 

Straatroof

De afgelopen periode hebben er twee misdrijven bij Kriekenoord plaatsgevonden. Het betrof een straatroof en een poging tot straatroof. De daders hebben in beide gevallen jonge slachtoffers uitgekozen die langs fietsten.

 

De politie verzoekt personen die een verdachte situatie signaleren onmiddellijk contact op te nemen. Bij spoed kan met nummer 112 worden gebeld, als er geen spoed is met nummer 0900-8844.

 

bron: DiemerNieuiws 

 www.diemerkrant.nl

 

 

Bankjes op station Diemen komen terug

 

Posted on 16 februari 2018 By RP

 

ProRail heeft enige tijd geleden de bankjes op station Diemen verwijderd. Dat heeft tot aardig wat klachten geleid van Diemenaren op verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter. Een aantal reizigers heeft NS ook om opheldering gevraagd. NS heeft diemerkrant.nl nu echter laten weten dat er binnenkort nieuwe bankjes geplaatst worden. Deer nieuwe bankjes zullen staan.

 

Bron: Diemerkrant

  

 

 

Middelbare school Diemen met 600 tot 800 leerlingen

 

Posted on15 februari 2018 By  RP

 

De Open Schoolgemeenschap Bijlmer OSB denkt bij een nevenvestiging in Diemen aan 600 tot 800 leerlingen. Die middelbare school zou al in september 2019 moeten starten. ‘’De vraag is op dit moment nadrukkelijk aanwezig en – gezien de lange voorbereidingstijd – willen we zo snel mogelijk aan deze vraag voldoen. Om in september 2019 met de school te kunnen starten dient nu het besluit genomen te worden, zodat we voldoende voorbereidingstijd hebben voor het realiseren van een tijdelijke accommodatie,’’ schrijven B&W in antwoord op vragen van Leefbaar Diemen. De gemeente is met OSB overeengekomen dat leerlingen uit Diemen voorrang zullen krijgen bij plaatsing. Dat is mede mogelijk omdat de in Diemen gevestigde nevenvestiging buiten het Amsterdamse matchingsysteem voor middelbare scholen zal vallen.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

Vragen over woonplicht huiseigenaren Diemen

 

Posted on  15 januari 2018 By RP

 

De Ouderenpartij Diemen heeft aan B&W gevraagd of eigenaren van nieuwe woningen verplicht zijn in dat huis te gaan wonen en die woning ook niet direct mogen doorverkopen. Ook wil de raadsfractie weten hoe vaak daarvan wordt afgeweken en of de gemeente middelen heeft om die woonplicht te handhaven. Aanleiding voor de vragen is een artikel in Het Parool waarin onder meer Holland Park in Diemen wordt genoemd als wijk waar nieuwe woningen al snel met forse winst worden verkocht. Ook zijn verschillende huizen door de eigenaren direct in de verhuur gedaan. ‘’Kunt u cijfers of aantallen noemen van nieuwbouwwoningen in Diemen (niet alleen in Holland Park) die niet door de eigenaar worden bewoond? Kunt u dit nader specificeren in leegstand, verhuur, onderhuur, of ander gebruik? Wat zijn de gevolgen hiervan?,’’ aldus de Ouderenpartij in schriftelijke vragen. Als er nog geen woonplicht bestaat, dan wil de fractie graag weten wat B&W denken te doen om dat alsnog in te voeren.

 

Bron Diemerkrant

 

 

 www.diemernieuws.nl

Foto's: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld 

 

De prijzen zijn uitgereikt. (Foto: Trudy Kroese)

 

Prijs Kinderwensboomactie uitgereikt in De Octopus

 

di 13 feb 2018, 

 

DIEMEN In basisschool De Octopus is vrijdagmiddag de prijs uitgereikt aan de winnaar van de Kinderwensboomactie.

 

De 8-jarige Quint van Aller, leerling van groep 4A van De Octopus, won de Kinderwensboomactie. Hij had een bijzondere wens: hij wilde het huis van zijn klasgenootje Alaa, haar zus Esra en hun moeder gezelliger maken. Het gezin is afkomstig uit Syrië. De prijzen werden uitgereikt door Quint van Aller, kinderburgemeester Nilaya Holwijn en Jeroen Klaasse, wethouder van Onderwijs.

\

Waardebon

De wethouder overhandigde aan de moeder van de twee meisjes een grote en prachtige foto van haar dochters. Tevens ontving zij vanuit de Daarom Diemen Wensboomactie een waardebon van Leen Bakker ter waarde van 250 euro. De waardebon is te gebruiken voor de inrichting van de woning. Kinderburgemeester Nilaya Holwijn overhandigde aan Quint, Alaa en Esra een waardebon die besteed kan worden aan speelgoed. Quint weet al wat hij gaat kopen: lego.

 

Bijzonder

Alle aanwezigen vonden het bijzonder dat Quint bij zijn inzending voor de Kinderwensboomactie gedacht heeft aan zijn klasgenootje en haar familie.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

 

Claudia Sträter blijft nog tien jaar in Diemen

 

Posted on 12 ferbruari 2018  By RP

 

Modebedrijf Claudia Sträter heeft het huurcontract voor haar pand aan Stammerhove in Diemen met tien jaar verlengd. Op bedrijventerrein Stammerdijk zijn niet alleen het servicekantoor en de showroom van Claudia Sträter gevestigd maar hebben ook Expresso Fashion, Steps, Promiss en Baker Bridge hun thuisbasis. Het gebouw heeft verschillende functies onder één dak. Zo zitten er de styling- en marketingafdelingen, inkoop en facilitaire diensten maar ook HR en IT. Het complex heeft drie showrooms en voor Claudia Sträter en Expresso wordt de distributie verzorgt vanuit het centrale magazijn. De bezetting schommelt tussen de 150 en 200 medewerkers. Claudia Sträter heeft bij het pand recent ook een groot aantal parkeerplaatsen gehuurd richting het Diemer Bos.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

Dronkenman botst op politie-auto in Diemen

 

Posted on 11 februari 2018 By RP

 

Een bestuurder van een Saab die zaterdagavond door de politie van Diemen tot stoppen.

 

werd gedwongen op de Gooiseweg bleek zodanig onder invloed van alcohol dat hij vergat de handrem aan te trekken waardoor zijn auto achterop de politie-auto knalde. ‘’Dit resulteerde in een kusje tegen onze achterbumper,’’ aldus de politie. De auto werd eerst zwalkend gesignaleerd op de Van der Madeweg in Duivendrecht. De bestuurder bleek drie keer zo veel te hebben gedronken als is toegestaan en werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Voor de schade aan het politievoertuig krijgt betrokkene nog een rekening van de verzekeringsmaatschappij, meldt de politie van Diemen op Facebook.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 www.diemernieuws.nl

Foto's: Trudy Kroese

tenzij anders vermeld

 

Foto: Trudy Kroese

 

Kunstroute Diemen 2018 op 21 en 22 april

 

ma 12 feb 2018

 

DIEMEN - In het weekeinde van 21 en 22 april organiseert Kunstzin Diemen de driejaarlijkse Kunstroute Diemen.

 

Een groot aantal Diemense kunstenaars stelt in dat weekeinde hun atelier of werkruimte thuis open voor bezoekers. Ook Diemense kunstenaars die geen lid zijn van Kunstzin Diemen kunnen aan de Kunstroute Diemen meedoen.

 

Tentoonstelling

Onderdeel van de Kunstroute Diemen is een tentoonstelling in het gemeentehuis waar van iedere deelnemende kunstenaar een werk tentoongesteld wordt.

Via kunstzindiemen@hotmail.com is alle informatie te krijgen.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel

 

Politie treedt op tegen ongewenst parkeergedrag bij school

 

za 10 feb 2018

 

DIEMEN De politie heeft parkeercontroles uitgevoerd bij brede school De Kersenboom aan Kriekenoord. Dit naar aanleiding van klachten over het parkeergedrag.

 

De politie heeft in samenwerking met de gemeente tijdens meerdere ochtenden controles uitgevoerd. "De tijd van waarschuwen is voorbij en nu wordt er repressief opgetreden.

Dit houdt in dat het foutief parkeren bestraft wordt met een bekeuring", aldus de politie.

 

Bron: Diemernieuws

 

 

 

Foto: Oscar Borghardt

 

Daarom Duurzaam Diemen pakt stevig door

 

vr 9 feb 2018

 

DIEMEN - Het werkatelier van Daarom Duurzaam Diemen dat vorige week in Het Saan Museum is gehouden is een groot succes geworden.

Ruim vijftig betrokken ondernemers en inwoners van Diemen hebben twee dagen gesproken over initiatieven en concrete plannen om Diemen duurzaam te maken.

 

Themagroepen

Tijdens het werkatelier zijn er themagroepen samengesteld die zich bezig gaan houden met duurzaamheid. Het gaat om de volgende themagroepen: Betaalbare duurzame energie voor en met iedereen, Van het gas los, Andere vormen van vervoer (openbaar vervoer), Reduceren restafval, Biodiversiteit en klimaatadaptatie en Bewustzijn en gedragsverandering (overkoepelend over al deze thema's).

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 15 februari.

 

Bron: DiemerNieuws

 

  

Madelon Klijn in de praktijk. (Foto: Oscar Borghardt)

 

Oefentherapie Mensendieck Diemen bestaat 35 jaar

 

vr 9 feb 2018

 

DIEMEN - De Oefentherapie Mensendieck Diemen in de Burgemeester Bickerstraat 17 bestond op 1 februari 35 jaar. Praktijkhouder Madelon Klijn vertelt over de oefentherapie.

 

Madelon begon in 1983 met een praktijk aan huis in Diemen- Zuid. Tijdens een samenwerkingsverband met collega Geert Schaay ontstond de behoefte aan een extra locatie. Sinds 1994 is de praktijk gevestigd in de Burgemeester Bickerstraat 17. Sinds 2016 werkt Madelon in de praktijk samen met Jette Wassenaar, collega-oefentherapeut Mensendieck.

 

Madelon: "Veel mensen in Diemen kennen onze praktijk. Zij hebben er de afgelopen 35 jaar behandelingen of groepslessen gevolgd, hebben meegedaan aan een workshop of erover gehoord."

 

"Er is in de afgelopen 35 jaar veel veranderd in de zorg. Aanvankelijk werd er uitsluitend verwezen door huisartsen en specialisten. Nu is er directe toegankelijkheid en kunnen mensen ook zonder verwijzing bij de praktijk voor Oefentherapie Mensendieck terecht. In het verleden werden behandelingen vergoed door het ziekenfonds of was je particulier verzekerd. Nu moet je je, behalve voor de chronische zorg, aanvullend verzekeren."

 

Bron: DiemerNieuws

 

 www.diemerkrant.nl 

 

 

Politie pakt parkeren bij school De Sniep aan

 

Posted on 10 februari By RP

 

De politie van Diemen treedt op tegen parkeeroverlast van ouders die hun kinderen komen brengen of halen bij de basisschool aan Kriekenoord in Plantage de Sniep. Dat gebeurt naar aanleiding van aanhoudende klachten van omwonenden. ‘’De wijkagent van Kriekenoord heeft na de klachten actie ondernomen. In samenwerking met gemeente Diemen hebben wij meerdere ochtenden controles uitgevoerd rondom Kriekenoord. De tijd van waarschuwen is voorbij en zo wordt er nu ‘repressief’ opgetreden. Dit houdt in dat het foutief parkeren bestraft wordt met een bekeuring,’’ aldus politie Diemen. De politie vraagt om klachten, bijvoorbeeld over een tekort aan parkeerplaatsen, te melden bij de gemeente. Overigens doen zich ook bij andere scholen in Diemen, met name bij De Ark, regelmatig klachten voor over het parkeergedrag.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

Picnic Supermarkt bezorgt in Diemen

 

Posted on 9 februari 2018  By   RP

 

De online supermarkt Picnic gaat vanaf maart ook bezorgen in Diemen en aangrenzende wijken van Amsterdam. Picnic opent binnenkort een nieuw groot distributiecentrum op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen. Dat complex in de voormalige magazijnen van papierhandel Proost & Brandt is inmiddels opgeleverd. Daar heeft de snelgroeiende winkelier nu aan toegevoegd dat het ook in Diemen gaat bezorgen met haar elektrische bestelwagens. Uit de kaart op Picnic.nl blijkt overigens dat in Diemen-Noord voorlopig niet bezorgd gaat worden, net zo min als op IJburg. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op picnic.nl

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

 

 

Werk start bij Diemer brandweerkazerne

 

Posted on 8 februari 2018 By RP

 

Aannemer BAM is begonnen met de werkzaamheden voor de renovatie van de brandweerkazerne in het centrum van Diemen. De kazerne zal grotendeels worden gesloopt, waarbij alleen de remise waar de brandweerwagens in staan overeind blijft. De nieuwe kazerne krijgt twee bouwlagen met kantoren, kleedruimten met sanitair, een kantine met keuken, een instructieruimte en technische ruimten. Het nieuwe gebouw moet in september klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft de brandweer operationeel vanuit de kazerne. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft ruim 1,8 miljoen euro uitgetrokken voor het project. De huidige brandweerkazerne aan de D.J. den Hartoghlaan werd in 1969 in gebruik genomen.

 

Bron Diemerkrant

 

 

 

 

Daarom Diemen vraagt ideeën voor leuker Diemen

 

Posted on 8 februari 2018  By   RP

 

Daarom Diemen heeft een Daarom Diemen Challenge uitgeschreven. Organisaties, verenigingen of individuen die een idee of activiteit hebben om Diemen nog leuker te maken maar geen geld hebben om dat uit te voeren kunnen voor de ‘challenge’ in aanmerking komen. Daarom Diemen heeft 3.000 euro te verdelen onder de beste plannen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een netwerkbijeenkomst voor partners die wordt gehouden op 13 maart in Schuilkerk De Hoop. Dan wordt ook voor het eerst de Daarom Diemen film getoond. Daarnaast wordt ook een nieuwe editie van het Daarom Diemen magazine gepresenteerd. Partners van de campagne kunnen zich opgeven voor de netwerkbijeenkomst via info@daaromdiemen.nl

 

Bron: Diemenkrant

 

 

www.diemernieuws.nl

 

 

 

Overheden Metropoolregio Amsterdam

bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

 

do 8 feb 2018

 

DIEMEN - Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen. Mét aandacht voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. Dat is de ambitie van de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Diemen maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam.

 

De Metropoolregio Amsterdam wil daarmee bijdragen aan een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio. Tot en met 2020 is hiervoor al 30 miljoen euro gereserveerd. Maar de bestuurders willen verder gaan en het complete netwerk in 2025 klaar hebben.

 

Intentieverklaring

Op 7 februari hebben de Vervoerregio Amsterdam, provincies Noord-Holland en Flevoland, gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam en Rijkswaterstaat een intentieverklaring getekend om dit fietsnetwerk volledig te gaan realiseren. Met het programma 'Metropolitane Fietsroutes' tonen de partijen in de Metropoolregio de gezamenlijke ambitie om de bereikbaarheid en toegankelijkheid van stedelijke gebieden en het tussenliggende vrije landschap te verbeteren.

 

In 2025 fietsen over de metropolitane fietsroutes

Er komt één aantrekkelijk netwerk van fietsroutes waarop fietsers voor zowel werk als recreatie vlot van stad naar stad en van stad naar het dichtbije vrije landschap kunnen fietsen. Doordat het huidige netwerk in kaart is gebracht is een goed beeld ontstaan van de kwaliteit van de huidige routes en de investeringen die nodig zijn om de ambitie te realiseren. Het vernieuwde fietsnetwerk - de metropolitane fietsroutes - wordt in stappen gerealiseerd. Er is al met diverse projecten gestart. Zo wordt op dit moment de fietsroute tussen Amsterdam en Amstelveen verbeterd en ook aan de route naar het vliegveld van Lelystad wordt momenteel hard gewerkt.

 

Amsterdam-Haarlem

Het Spoorbaanpad in Almere wordt dit jaar nog op delen verbreed en eind 2018 starten werkzaamheden aan de fietsroute Haarlem-Amsterdam, ter hoogte van Halfweg. De fietspaden worden verbreed en er komen twee fietsstraten parallel aan de A200. De werkzaamheden aan de fietsroute langs het oude N201 tracé langs de nieuwe busbaan tussen Uithoorn, Aalsmeer en Hoofddorp gaan in 2019 van start.

 

Bron: DiemerNiieuws

 

 

  

Foto: Gemeente Diemen

 

Muidertrekvaart tijdelijk gedempt

 

do 8 feb 2018,

 

DIEMEN - Ter voorbereiding op de bouw van het nieuwbouwproject op Punt de Sniep wordt de Muidertrekvaart daar tijdelijk gedempt.

 

Er komen 202 huurwoningen in de vrije sector, een horecazaak met een ruim terras, een gemeenschappelijke ruimte en een haventje.

 

De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar en zal naar verwachting 2,5 jaar duren.

 

Bron: DiemerNieuws

  

 

 

 

www.diemerkrant.nl


  

 

’50 appartementen in pand Arent Krijtstraat'

 

Posted on 7 februari 2018  By  RP

 

Projectontwikkelaar AM hoopt op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in Diemen een complex met 50 huurappartementen te realiseren. Dat blijkt uit de woningzoeker van AM Noordwest. Het gaat dan om de locatie waar een eerder plan voor een hoog flatgebouw met 66 woningen na veel verzet van de buurt door de gemeenteraad is afgestemd. AM spreekt nu van ‘een bijzonder appartementencomplex met fascinerende huurappartementen.’ Huurders kunnen vandaar in de toekomst ‘lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld het Diemer Festijn, Park Frankendael, het Tropenmuseum, Artis of de Negen straatjes’. De projectontwikkelaar heeft de huurprijzen van de komende appartementen nog niet bekend gemaakt.

 

Bron: Diemerkrant  

 

 

 www.diemernieuws.nl

 

Foto: Oscar Borghardt

 

Keien geplaatst om parkeren op trottoirs tegen te gaan

 

wo 7 feb 2018

 

DIEMEN Dinsdag zijn op de trottoirs op de hoek van de Ouddiemerlaan en Burgemeester de Kievietstraat grote keien geplaatst.

 

De gemeente laat weten dat de keien zijn geplaatst op verzoek van bewoners die in de directe omgeving wonen. Dit maakt het niet meer mogelijk dat automobilisten hun auto op het trottoir parkeren.

 

Op andere plaatsen in de gemeente zijn eerder keien geplaatst.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

 

 

 

(Advertentie)

 

  fotogra   

fisch   

ontwerp   

ster   

Trudy Kroese

020 - 600 28 23

06 - 486 44 685

 

trudy.kroese@xs4all.nl

 

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen

 

 Het Copyright van 

alle artikelen

op deze site

berust bij het 

DiemerNieuws

en van de

Diemerkrant

 

Wij gunnen deze leuke kranten

natuurlijk alle 

goeds, iedereen

het zijne......

  

(Advertentie)

 

Frans Deckers (75)

is lijstduwer voor D66 Diemen

voor de gemeenteraads-verkiezingen

op woensdag 21 maart 2018 

 

Ambities en betrokkenheid

 

Ambities en betrokkenheid 3.0

 

We will stand by

our D66 friends! 

 

 

(Advertentie)

75 JAAR

Tekening ANBO / Opland

Ook voor de ouderen in Diemenis D66 de stabiele landelijke partij.

 

Stem op Frans

en geef hem veel voorkeurstemmen!

 

 Ambities en betrokkenheid.

 

Advertentie

Herinneringen aan Diemen

Schrijf mee in dit boek

 

PDF

 

 

-----o-----

 

 

(Advertentie)

 

 

 

 

De opinie van drs. Olivier Wapper

 

-----o-----

(Advertentie)

 

Deze website wordt verzorgd door: 

 

www.fradeck.nl

 

-----o-----

 

(Advertentie)

 

 

Faceboekpagina

Gemeente Diemen

www.diemen.nl