Nieuws Raadsverkiezingen 2018

Actueel Nieuws over Diemen >

 

 

 

 

 

VVD kiest Brigitte Wielage als lijsttrekker

 

Posted on 3 november 2017 By RP

 

Brigitte Wielage wordt lijsttrekker voor de VVD bij de raadsverkiezingen van volgend jaar maart. Wielage is momenteel al fractieleider van de VVD in de gemeenteraad. Zij woont in Diemen-Noord en is ook Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Zij omschrijft haar politieke stijl als ‘liberaal, betrokken, bouwen, binden, dienstbaar, verantwoordelijk, veranderen met doordachte pasjes. Zicht houden op de lange termijn. Sturen op het proces.’ De plaatselijke VVD-afdeling in Diemen stelt op 16 november de definitieve kandidatenlijst vast. De verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad worden gehouden op 21 maart 2018 waarbij de kandidatenlijsten op 5 februari ingediend dienen te worden.

 

Bron: www.diemerkrant.nl

 

 

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Rosali Herder op kandidatenlijst van Partij van de Ouderen

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Rosali Herder krijgt een plek op de kandidatenlijst van de Partij van de Ouderen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. Zij zal als nummer 3 op de kandidatenlijst staan.

 

Herder verliet onlangs de fractie van Leefbaar Diemen na kritiek van haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van die partij. Zij zit sindsdien als Fractie Herder in de gemeenteraad.

Herder blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen als Fractie Herder lid van de gemeenteraad.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 9 november.

 

Bron : www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Brigitte Wielage lijsttrekker van de VVD

 

vr 3 nov 2017

 

DIEMEN - Brigitte Wielage is lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

 

Wielage is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad.

 

De VVD stelt op 16 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast.

 

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Zilveren Diemer Speld voor raadslid Rob Verheuvel

 

vr 20 okt 2017   

 

DIEMEN - Vanwege zijn grote verdiensten in de lokale politiek, voor de sport in Diemen en Nederland en de gehandicaptensport in het bijzonder heeft gemeenteraadslid Rob Verheuvel gisteren uit handen van burgemeester Erik Boog de Zilveren Diemer Speld gekregen. Rob Verheuvel nam afscheid als lid van de gemeenteraad. Hij is al geruime tijd ziek.

 

Rob Verheuvel is 15 jaar actief geweest in de lokale Diemense politiek, namens de PvdA. Vier jaar als fractieassistent en elf  jaar als raadslid en fractievoorzitter. Verheuvel wordt geroemd om zijn verbindende kracht en zijn betrokkenheid bij de mensen die zich voor allerlei zaken vrijwillig inzetten voor anderen en de Diemense samenleving.

 

Ook zijn grote passie voor sport valt op. Sport voor iedereen, daar heeft hij zich sterk voor gemaakt als bestuurder, trainer en als raadslid. Zo heeft hij zich in Diemen ingezet voor een sterk sportbeleid, goede en betaalbare sportaccommodaties en voorzieningen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten en bewegen.

 

In zijn speech verwoordde Burgemeester Boog het als volgt: "Hoe belangrijk je het vindt dat mensen naar elkaar om kijken, dat mensen solidair zijn. Hoe belangrijk het is om eerlijk te delen en dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Die beginselen heb je ook hier in de raad gehanteerd en zo heb je op alle beleidsterreinen succesvol werk gemaakt van een socialer en meer betrokken Diemen. Diemen is je daar zeer erkentelijk voor."

 

Bron;:DiemerNieuws www.diemernieuws.nl

 

 

 

Leo Smits (rechts) en zijn voormalige fractiegenote Miek Wijnbergen. (Foto: Trudy Kroese)

                                  

Raadslid Leo Smits

stapt over van DiemenLinksaf

naar Leefbaar Diemen

 

di 17 okt 2017

 

DIEMEN - Gemeenteraadslid Leo Smits is overgestapt van de fractie van DiemenLinksaf naar Leefbaar Diemen.

 

Leo Smits en Miek Wijnbergen vormden samen de fractie van DiemenLinksaf. Wijnbergen en Smits waren tot december 2015 lid van de fractie van de SP. Na een conflict binnen de fractie van de SP, scheidden zij zich af en gingen verder als DiemenLinksaf.

 

Miek Wijnbergen laat weten dat DiemenLinksaf hoogstwaarschijnlijk niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 19 oktober. www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

SP doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

 

di 12 september 2017

 

DIEMEN - De SP doet in 2018 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Dit heeft het bestuur van de landelijke SP besloten.

 

Hans van Heijningen, partijsecretaris van de SP Nederland. "Dit besluit is genomen omdat de structuur van de afdeling van de SP in Diemen niet stabiel is en de afdeling de zaken niet op orde heeft.

 

Een commissie van acht mensen van de SP is langs alle 160 afdelingen van de partij in Nederland geweest en heeft samen met onze lokale mensen de plussen en minnen op een rij gezet. Voor de Diemen is besloten om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 14 september. 

www.diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Wethouder Ruud Grondel vertrekt in voorjaar

 

di 12 sep 2017

 

DIEMEN Ruud Grondel (GroenLinks) stopt aan het einde van de huidige raadsperiode, in maart 2018, als wethouder.

Grondel is dan twaalf jaar wethouder geweest.

Grondel heeft zijn besluit onlangs genomen en dit aan het bestuur en de fractie van GroenLinks in Diemen verteld. "Ik doe dit werk met veel plezier, maar vind het tijd om te stoppen. Het is goed voor Diemen als er nieuwe mensen komen."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 14 september.

www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

Foto: Aram Goudsmit

 

Rosali Herder verlaat Leefbaar Diemen

en gaat verder als Fractie Herder

 

4 september 2017

 

 

Herder heeft dit besluit genomen naar aanleiding van kritiek door haar fractiegenoten op haar functioneren als fractievoorzitter van Leefbaar Diemen.

 

Herder heeft besloten om met een eigen fractie door te gaan. "Gezien mijn betrokkenheid bij de Diemense samenleving hoop ik nog iets te kunnen betekenen en daarom neem ik mijn zetel mee en zal ik verder gaan als Fractie Herder." Herder weet nog niet wat zij na deze raadsperiode gaat doen. "Wellicht kom ik met een verrassing."

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 7 september.

www.diemernieuws.nl

 

 

 

Jeroen Klaasse lijsttrekker D66

di 11 jul 2017 - Foto: Trudy Kroese

 

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse is lijsttrekker van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden.

 

De leden van D66 in Diemen kozen hem maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de partij in Theater de Omval unaniem als lijsttrekker.

 

Bron: DiemerNieuws

 

Lees meer in het DiemerNieuws van 13 juli>

www.diemernieuws.nl

 

Nws Raadsverkiezingen '18, 2.

2. 1. 

Actueel Nieuws  Diemen >

  

Wees in het leven bij tegenslag

niet teleurgesteld en verdrietig.

Denk aan je eer, ga gewoon door.

Blijf alles op je eigen manier doen.

 

Frank Sinatra - My Way

 

---- 

Wij wensen u voor de

gemeenteraadsverkiezingen 2018 

wijsheid, geduld en gezond

verstand, vrede en tevredenheid

in hoofd en hart.

---- 

 

 

www.diemerkrant.nl 

 

 

 

PvdA doet aftrap verkiezingscampagne

 

Posted on  17 januari 2018 By RP 

 

De PvdA Diemen presenteert volgende week haar programma voor de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad op 21 maart. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 23 januari in Theater de Omval waar lijsttrekker en huidig wethouder Lex Scholten het eerste exemplaar van het programma zal overhandigen aan Diemenaar en ex-Kamerlid Harry van Bommel. De PvdA had oorspronkelijk vier zetels in de gemeenteraad van Diemen maar dat is er één minder geworden door het overlopen van Jaap van Loenen naar het CDA. Voor zover bekend staan er de komende week nog geen andere activiteiten rond de verkiezingen in Diemen op de agenda.

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 GroenLinks stelt kandidaat wethouder Diemen voor

 

Posted on  9 januari 2018 By  RP

 

GroenLinks Diemen heeft Jorrit Nuijens, momenteel lid van de gemeenteraad van Amsterdam, gekozen tot kandidaat-wethouder. Lijsttrekker Nicole van Engelen: “Ik ben blij met onze keuze, Jorrit is een ervaren politicus die goed is in het inschatten van bestuurlijke verhoudingen, het onderhouden van relaties en het organiseren van draagvlak.” Naast zijn politieke werk is Nuijens al enkele jaren trainer en coach op het vlak van presenteren, communiceren en onderhandelen. Hij is opgeleid tot theaterregisseur. Ook in Diemen moet na de raadsverkiezingen van 21 maart een nieuw wethouderscollege worden samengesteld. Mocht GroenLinks daar weer deel van uitmaken, dan zal Nuijens zo spoedig mogelijk naar Diemen verhuizen. Dat is dan in tegenstelling tot zijn voorganger Ruud Grondel die altijd in Amsterdam is blijven wonen.

 

Bron: Diemerkrant

https://www.diemernieuws.nl

 

 

 Jorrit Nuijens wethouders-kandidaat GroenLinks

 

di 9 jan 2018,

 

DIEMEN - Het Amsterdamse raadslid Jorrit Nuijens is de wethouderskandidaat van GroenLinks in Diemen.

 

GroenLinks-lijsttrekker Nicole van Engelen: "Ik ben blij met onze keuze. Jorrit is een ervaren politicus die goed is in het inschatten van bestuurlijke verhoudingen, het onderhouden van relaties en het organiseren van draagvlak."

 

Nuijens heeft ervaring als coalitie- en fractievoorzitter in de toenmalige deelraad Centrum van Amsterdam en is gemeenteraadslid in Amsterdam. Naast zijn politieke werk is Nuijens al enkele jaren trainer en coach op het vlak van presenteren, communiceren en onderhandelen. Hij is opgeleid tot theaterregisseur.

 

Kandidaat-wethouder Jorrit Nuijens: "GroenLinks heeft een traditie van stabiel, zichtbaar en herkenbaar bestuur in Diemen. Ik hoop de kans te krijgen die traditie voort te zetten. Juist dit stedelijke dorp met bestuur dicht bij de burger past bij de idealen van GroenLinks en bij mijn ambitie een laagdrempelige wethouder te worden." Mocht GroenLinks na de verkiezingen van 21 maart opnieuw besturen, dan zal Nuijens zo spoedig mogelijk naar Diemen verhuizen.

 

Bron: DiemerNieuws

 


 

Jan Sikking lijsttrekker van Leefbaar Diemen

 

di 2 jan 2018

 

DIEMEN - Jan Sikking is lijsttrekker van Leefbaar Diemen voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart worden gehouden.

Sikking is momenteel fractievoorzitter van Leefbaar Diemen in de gemeenteraad.

Leefbaar Diemen maakt deze maand de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

 

Onderzoek naar wensen voor raadsverkiezingen

 

Posted on 29 december 2017 By RP

 

De gemeente Diemen wil graag weten wat voor de bewoners de belangrijkste thema’s zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. ‘’Waar moet de politiek in Diemen volgens u mee aan de slag? En waarover wilt u meer weten van de partijen’’? schrijft de gemeente bij een vragenlijst op de website. Daarin wordt onder meer gevraagd of men van plan is te gaan stemmen, of men nu al weet of welke partij gestemd zal worden en vooral hoe belangrijk onderwerpen als woningen en woningbouw, veiligheid, zorg en voorzieningen zoals de Brede Hoed, natuur en landschap waaronder het Diemerbos, milieu en onderhoud van wegen zijn bij het bepalen van de uiteindelijke stem.

 

De vragenlijst is te vinden op

https://www.diemen.nl/inwoner/nieuws/mijnstem-diemen-helpt-u-bij-het-stemmen

 

Bron: Diemerkrant

 

 

 

 

MijnStem Diemen peilt mening Diemenaren voor verkiezingen

 

vr 29 dec 2017,

 

DIEMEN - Met welke onderwerpen moeten de politieke partijen aan de slag bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018? Dat kunnen Diemenaren aangeven in de online vragenlijst MijnStem Diemen van de gemeente.

 

Over een hele reeks aan onderwerpen kan worden aangegeven of de deelnemer die wel of niet belangrijk vindt bij de verkiezingen.

 

 

Er zijn ook open vragen, waar zelf onderwerpen kunnen worden aangedragen, en de vraag: Wat zou de gemeenteraad als eerste moeten doen na de verkiezingen?

 

De vragenlijst is te vinden op de website van de gemeente Diemen en kan tot 14 januari 2018 worden ingevuld.

 

Bron: DiemerNieuws

  

 

 

 

Harry van Bommel strategisch bestuursadviseur

van het gemeentebestuur in Zwolle

 

do 28 dec 2017

 

DIEMEN - Het voormalig SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel (55) heeft een nieuwe baan. Hij is in november begonnen als strategisch bestuursadviseur van het gemeentebestuur in Zwolle. Van Bommel is inwoner van Diemen.

 

Van Bommel: "Na enige oriëntatie op de arbeidsmarkt heb ik ervoor gekozen om een functie te aanvaarden als strategisch bestuursadviseur van het gemeentebestuur in Zwolle. Internationaal blijf ik actief als verkiezingswaarnemer voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast ben ik actief voor verschillende NGO's (Niet gouvernementele organisaties). Mijn passie voor internationale zaken blijft natuurlijk gewoon bestaan."

 

Van Bommel was van 19 mei 1998 tot 22 maart 2017 lid van de Tweede Kamer namens de SP. Daarvoor was hij actief in de lokale politiek in Amsterdam. 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

Nieuwe politieke partij: Ons Diemen

 

do 28 dec 2017

 

DIEMEN - Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in Diemen heeft zich één nieuwe partij gemeld: Ons Diemen. Wim Advokaat is de partijvoorzitter.

 

Nieuwe partijen konden zich tot woensdag 27 december 2017 laten registreren.

 

Twee nieuwe registraties

Er waren twee nieuwe registraties. Naast Ons Diemen ook Ouderenpartij Diemen, dat is de naam waaronder de Partij van de Ouderen verder gaat in Diemen.

 

Ons Diemen

Ons Diemen, een initiatief van Wim Advokaat en Hans Prins, is kort geleden opgericht. Advokaat zal ook lijsttrekker zijn. De partij wil een echte lokale partij zijn voor en door Diemenaren, meldt Advokaat. Zij willen zich richten op concrete zaken als (verkeers)veiligheid, voorzieningen voor kinderen, woningbouw en parkeren.

 

Wie doen er mee op 21 maart?

Op 5 februari wordt definitief bekend welke partijen er deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen, als de partijen geldige kandidatenlijsten hebben ingeleverd. Waarschijnlijk zijn dat: PvdA, GroenLinks, D66, VVD, Leefbaar Diemen, Ouderenpartij Diemen, CDA en Ons Diemen. Het landelijk bestuur van de SP besloot eerder dit jaar dat de partij in Diemen niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook Diemen Linksaf, de fractie van oud-SP'ers, stopt; Miek Wijnbergen verlaat de politiek, haar collega-raadslid Leo Smits stapte onlangs over naar Leefbaar Diemen. Rosali Herder, die sinds haar vertrek bij Leefbaar Diemen als eenmansfractie in de raad zit, staat op de kandidatenlijst voor de Ouderenpartij Diemen. 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Nieuws Gr.verk.

 

Actueel Nieuws

 

Sport in Diemen

 

Kunst en Cultuur

in Diemen

 

Gemeenteraad Diemen

  

Deelnemende politieke partijen,

raadsverkiezingen

21 maart 2018

 

Verkiezingsuitslag

Diemen 2014

 

Politieke partijen

in Diemen

-----o-----

Advertentie

Frans Deckers (75)

is lijstduwer voor D66 Diemen

voor de gemeenteraads-verkiezingen

op woensdag 21 maart 2018 

 

We will stand by

our D66 friends! 

 

 

75 JAAR

Tekening ANBO / Opland

Ook voor de ouderen in Diemenis D66 de stabiele landelijke partij.

 

Stem op Frans

en geef hem veel voorkeurstemmen!

  

Advertentie

Herinneringen aan Diemen

Schrijf mee in dit boek

 

PDF

 

 

-----o-----

 

 

 

 

De opinie van drs. Olivier Wapper

 

 -

(Advertenties)

 

Deze website wordt verzorgd door: 

 

www.fradeck.nl

 

Faceboekpagina

Gemeente Diemen

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen