Nws Raadsverkiezingen '18

Actueel Nieuws Diemen 8.

8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1.

 

 

De aankomst van de Sint in 2016. (Foto: Trudy Kroese)

 

Sinterklaas komt zaterdagochtend aan

 

DIEMEN - De kinderen in Diemen kijken er al tijden naar uit, maar zaterdagochtend is het dan eindelijk zo ver: dan komen Sinterklaas en zijn pieten in Diemen aan.

 

Sinterklaas en zijn pieten arriveren op zaterdag 18 november rond 10.30 uur met de stoomboot bij de loswal in Diemen. De bejaarde kindervriend zal dan van boord stappen en de kinderen begroeten. De pieten zullen aan beide kanten van de Weespertrekvaart lekkernijen aan de kinderen uitdelen.

 

Brandweerwagen

Om 11.30 uur vertrekt de sint per brandweerwagen en gaat naar het Diemerplein, waar hij rond 11.45 uur welkom wordt geheten door maar liefst twee burgemeesters: de burgemeester van Diemen Erik Boog en de kinderburgemeester Marit Engelberts. Tussen 11.30 uur en 13.30 uur zijn er schminkpieten en een ballonnenpiet op het Diemerplein.

 

Winkelcentrum

Op het Diemerplein is er voor iedereen gratis koffie, thee en warme chocolademelk. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto. De foto's kunnen worden gedownload via de Facebookpagina van winkelcentrum Diemerplein. Van 13.00 uur tot ongeveer 13.30 uur maken de sint en zijn pieten nog een rondleiding door winkelcentrum Diemerplein.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Pand uitgeprocedeerde asielzoekers ontruimd

 

vr 17 nov 2017

DIEMEN - De politie heeft vrijdagmiddag het door uitgeprocedeerde asielzoekers gekraakte pand aan Nienoord 2 in Diemen-Zuid ontruimd. De politie verrichtte één arrestatie.

 

De ongeveer zeventig bewoners, die zich hebben verenigd in We are here, hadden te horen gekregen dat zij het pand vrijdagochtend om 09.00 uur moesten verlaten. Ruim voor 09.00 uur hadden bewoners en sympathisanten zich op straat verzameld. De politie arriveerde aan het begin van de middag met onder meer paarden en een arrestantenbus.

 

De ontruiming verliep rustig. Vrijel alle bewoners verlieten het pand en het terrein zonder zich te verzetten. De politie trad beheerst op.

 

De uitgeprocedeerde asielzoekers wisten vanmiddag nog niet waar zij de nacht zullen doorbrengen.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

College:

niet alle wensen passen in herinrichtingsplan Spoorzicht

en omgeving

 

vr 17 nov 2017

 

DIEMEN - In 2016 is door de gemeenteraad besloten dat er een inrichtingsplan openbare ruimte moet komen voor de omgeving rond het NS-station in het centrum en een stedenbouwkundig plan voor Spoorzicht.

 

Aanleiding is de aanleg van de spooronderdoorgang op de Ouddiemerlaan (geplande start januari 2021). Het opstellen van zo'n herinrichtingsplan voor Spoorzicht en omgeving, zoals het volledige project wordt genoemd, is complex. Dat komt omdat er te veel wensen (bijvoorbeeld middelbare school, sporthal, groen, sociale woningbouw, honkbalaccommodatie) zijn voor een beperkte ruimte.

 

Het college wil daarom keuzes maken in wat wel en niet in het herinrichtingsplan wordt opgenomen. Om dit zorgvuldig te regelen is een projectplan vastgesteld. De eerste stap die volgens het projectplan gezet moet worden is het vaststellen van het te realiseren programma. Het college komt ook met plannen hoe omwonenden en andere belangstellenden worden betrokken bij de herinrichtingsplannen.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel

 

Stijging van diefstal van kentekenplaten bij stations

 

vr 17 nov 2017

 

DIEMEN - De politie heeft vastgesteld dat er de laatste paar weken een opvallende stijging is van diefstallen van kentekenplaten rondom de stationsgebieden in Diemen.

 

De politie adviseert automobilisten om ervoor te zorgen dat de kentekenplaten van de auto goed zijn vastgemaakt. Goede garagebedrijven kunnen helpen met het 'popnagelen' van kentekenplaat. Ook kan er een 'plate lock' op de auto worden aangebracht. Dit is een anti-diefstal systeem voor kentekenplaten.

 

De politie verzoekt mensen die in de omgeving van de stations in het centrum en Diemen-Zuid een verdachte situatie signaleren meteen contact op te nemen via 112 of, bij geen spoed, via 0900-8844.

 

Bron: diemernieuws,nl

 

 

 

 

Veel overtredingen bij scootercontrole

 

Posted on  17 november 2017 By RP

 

De politie van Diemen heeft bij een donderdagmiddag gehouden controle van scooters – met inzet van de rollenbank – veel overtredingen geconstateerd. Zo reden zeven mensen zonder rijbewijs, overtraden elf berijders de maximum snelheid, werden drie keer problemen met de begrenzer en twee keer met de remmen geconstateerd, hadden twee scooterrijders geen kentekenbewijs, zaten er aan twee voertuigen scherpe delen en ontbrak in één geval de verzekering. De politie zelf spreekt dan ook van ‘helaas de resultaten.’

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

Zaai Diemen voor startende ondernemer

 

Posted on 16 november 2017 By RP

 

ZAAI, een programma voor startende ondernemers, gaat ook in Diemen van start. ZAAI Diemen heeft als doel om startende ondernemers te helpen succesvol te ondernemen, door coaching en masterclasses aan te bieden en door starters te verbinden met elkaar en met het bestaande lokale MKB. ‘’Door nu in startende ondernemers te investeren (te zaaien) kunnen ondernemers succesvol groeien. Dit versterkt de lokale en regionale economische structuur, zodat de hele gemeenschap kan oogsten,’’ stelt de gemeente die het initiatief heeft genomen voor het project. Het aantal startende ondernemers en zzp’ers is de laatste jaren sterk toegenomen. De groep wordt steeds belangrijker voor de (lokale) economie en werkgelegenheid. ZAAI sluit aan bij het voornemen van de gemeente om startende ondernemers te ondersteunen en te investeren in de lokale economie. Meer informatie op zaaidiemen.nl 

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

 

De herdenking op De Nieuwe Ooster. (Foto: Historische Kring Diemen)

 

Comité Diemen 1940-1945 en HKD herdenken piloten

 

do 16 nov 2017

 

DIEMEN - Henk de Wild, die zich jarenlang heeft ingezet voor de oorlogsherdenkingen in Diemen, Josje Kronenberg van het Comité Diemen 1940-1945, Taco ten Dam en Wiard Krook van de Historische Kring Diemen (HKD), waren zaterdag aanwezig bij de Klaprozenherdenking op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

 

Op De Nieuwe Ooster liggen buitenlandse militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld. Elk jaar wordt op Remembrance Day, ofwel Klaprozendag stilgestaan bij het ereveld van de 325 militairen. Het symbool van Remembrance Day is de klaproos.

 

Ook de vijf bemanningsleden van de Wellington Mark X bommenwerper 'HE-154' van de Royal Australian Air Force liggen begraven op De Nieuwe Ooster. Dit vliegtuig werd op 12 juni 1943 op de retourvlucht van een bombardementsmissie boven Düsseldorf in de buurt van Diemen neergehaald door de Duitse luchtafweer. Het toestel stortte neer in het weiland van boer Cor Hennipman in Overdiemen. Doordat de bemanning besloot om een noodlanding te maken en het brandende vliegtuig niet per parachute te verlaten, verrichtten zij een heldendaad en behoedden een aantal bewoners van Diemen-Noord en Amsterdam-Oost voor een ramp.

 

De piloten, de Brit Arthur Jones en de Australiers Fletcher Green, Kenneth Fletcher, Edward Milliken en John Mell kwamen daarbij om het leven. De leeftijd van deze vrijwilligers varieerde tussen de 21 en 26 jaar. Met name HKD-redactielid Wiard Krook heeft diepgaand onderzoek gedaan naar deze vliegramp in Diemen, waardoor de jong overleden vliegers de laatste jaren tijdens de herdenking op De Nieuwe Ooster ook bijzondere aandacht uit Diemen krijgen.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Jong en oud beleven veel plezier aan samen sjoelen. (Foto: Tinka Veninga)

 

Kleuters en ouderen sjoelen samen

 

wo 15 nov 2017, 16:00  

 

 

DIEMEN Bewoners van Berkenstede en kleuters van basisschool de Ark hielden dinsdagmiddag een sjoelcompetitie.

 

De middag was onderdeel van lessen op school die in samenwerking met Serve the City Diemen (StC) en de Stichting Welzijn Diemen (SWD) worden gegeven. Die lessen zijn in het schooljaar 2014-2015 gestart om een continue leerlijn te ontwikkelen waarin alle leerlingen ervaren dat ze iets kunnen betekenen voor een ander of voor hun omgeving. "We hopen dat dit ze zal inspireren om deze ervaring in hun latere leven mee te nemen en toe te blijven passen", aldus Tinka Veninga van StC.

 

Thema ouderen

Bij de kleuters is het thema van de lessen 'Ouderen'. Na een paar introducerende lessen op school ging een van de kleuterklassen afgelopen dinsdag naar Berkenstede om met de ouderen een sjoelcompetitie te houden. Jong en oud beleefden veel plezier aan het sjoelen. Natuurlijk werden de punten wel bijgehouden in deze sjoelcompetitie. "En wat bleek… iedereen was deze middag een winnaar."

 

"De kleuters ontvingen een medaille en deelden aan de ouderen een zelfgemaakte kaart uit als aandenken", vertelt Tinka. De belangstelling onder de ouderen was zo groot dat de 20 meegebrachte kaarten niet genoeg waren. Serve the City Diemen zorgt nog voor een nabezorging.

 

Ook de andere kleuterklassen van basisschool de Ark komen in de loop van het schooljaar nog aan de beurt voor de sjoelcompetitie.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

 

Eerste paal uitbreiding van campus wordt vrijdag geslagen

 

di 14 nov 2017

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog, Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen slaan op vrijdag 17 november de eerste paal voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid.

 

Van Wijnen is door Greystar geselecteerd om als ontwikkelaar en aannemer de uitbreiding van de campus te ontwikkelen en te bouwen. Greystar is eigenaar van Campus Diemen Zuid.

 

774 appartementen

De uitbreiding van Campus Diemen Zuid betreft 774 appartementen, commerciële ruimtes, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

 

Young professionals

Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pas afgestudeerden die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan.

 

Voorzieningen

 

Bij de uitbreiding is veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasserette en een binnentuin, voor de bewoners.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

 

Eerste paal uitbreiding Campus Diemen Zuid 

 

Posted on 14 november 2017 By RP

 

De eerste paal voor de uitbreiding van Campus Diemen Zuid wordt op vrijdag 17 november geslagen. Die expansie omvat 774 appartementen, commerciële ruimten, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. De Amerikaanse eigenaar van de campus Greystar heeft bouwonderneming Van Wijnen geselecteerd als ontwikkelaar en aannemer. Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pas afgestudeerden die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan. Bij de uitbreiding is er veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasserette en een binnentuin, voor de bewoners. De eerste paal zal worden geslagen door burgemeester Erik Boog samen met Eelko Korteweg van Greystar en Marcel Mulder van Van Wijnen.

 

 

Bron: diemerkrant.nl

 

Foto: Trudy Kroese

 

 

Veel belangstelling voor netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen

 

wo 15 nov 2017

 

DIEMEN - In Venduhuis De Eland is dinsdag de netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen gehouden. De bijeenkomst was georganiseerd door Ondernemend Diemen en de gemeente. Er waren veel vertegenwoordigers van bedrijven, zzp'ers en mensen van de gemeente aanwezig, onder wie het voltallige college van B en W.

ZAAI

Wethouder Jeroen Klaasse gaf tijdens Vaart in Diemen het startsein voor ZAAI Diemen, een coachingstraject voor startende ondernemers (die maximaal drie jaar bezig zijn). In navolging van het succes van dit programma in Amstelveen, Aalsmeer en de Haarlemmermeer vindt ZAAI in de eerste helft van 2018 ook in Diemen plaats. Ondernemend Diemen is een van de partners van dit project.

Bijeenkomsten

Het betreft een traject voor een groepje van tien tot vijftien startende ondernemers die in de maanden februari tot en met juni circa zes maal deelnemen aan bijeenkomsten (individuele en gezamenlijke coachingsessies, masterclasses door en netwerkbijeenkomsten met lokale ondernemers).

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Boog wil woonoverlast Diemen harder aanpakken

 

Posted on 15 november 2017 By RP

 

Burgemeester Erik Boog wil ernstiger en herhaaldelijke woonoverlast harder aan kunnen pakken. Hij heeft de raad gevraagd om nieuwe bevoegdheden toe te staan die het mogelijk maken overlastgevers in zowel huur- als koopwoningen specifieke gedragsaanwijzingen te geven. In voorkomende gevallen worden eerst minder ingrijpende maatregelen, zoals een waarschuwing, een goed gesprek, buurtbemiddeling of mediation ingezet. Als die niet werken, kan de burgemeester een gedragsaanwijzing opleggen, legt de gemeente uit. Als een overlastveroorzaker die aanwijzingen niet opvolgt kunnen er sancties worden opgelegd, zoals hoge dwangsommen of uiteindelijk een tijdelijk huisverbod. Boog: “Ik zie het als een extra mogelijkheid om inwoners te kunnen helpen als ze ernstige en herhaaldelijke overlast ervaren in hun buurt. Wel is het instrument bedoeld als een laatste redmiddel. Voordat ik dit instrument daadwerkelijk kan inzetten, moeten eerst alle andere mogelijkheden zijn doorlopen. Maar soms zal het nodig zijn om hier gebruik van te maken om ernstige woonoverlast echt te stoppen.”

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

Foto: Trudy Kroesse

 

Vaart in Diemen komt er weer aan

 

12 nov 2017

 

DIEMEN - Ondernemend Diemen en de gemeente houden op dinsdag 14 november (van 17.30 tot 22.00 uur) voor de zesde keer de grote netwerkbijeenkomst voor alle ondernemers in Diemen, Vaart in Diemen 2017.

 

De bijeenkomst wordt gehouden in Venduhuis De Eland. Letterlijk langs die 'Vaart in Diemen', de Weespertrekvaart, verzamelen Diemense ondernemers zich daar voor een avondje netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Als thema staan de 3 P's centraal: People, Planet, Profit, de uitdaging om de sociale, milieu- en economische facetten van ondernemen te combineren.

 

Aanmelden voor Vaart in Diemen: onernemenddiemen.nl

 

Bron: diemernieuws.nl

 

Invasie in Diemen van Energiewacht

 

Posted on 13 november 2018 By RP

 

Diemen heeft te maken met een ware invasie van Energiewacht. In sommige straten staan zo nu en dan vijf of soms nog meer van die herkenbare witte bestelautootjes van het bedrijf tegelijk. Energiewacht is namelijk in opdracht van Liander bezig met het vervangen van gas- en energiemeters door zogenaamde slimme meters. Deze maanden is Diemen daarbij aan de beurt. Het bedrijf vervangt hier met twintig monteurs een goede 8.000 meters en hoopt eind dit jaar in Diemen klaar te zijn. ‘’Dit is een megaoperatie waar veel meer bij komt kijken dat je zou denken,’’ zegt Ingeborg Maasdijk die als manager operations leiding geeft aan de Diemer invasie.

 

Bron: diemerkrant.nl

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Burgemeester wil nieuwe bevoegdheden inzetten tegen ernstige woonoverlast

 

ma 13 nov 2017

 

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog vraagt de gemeenteraad toestemming om nieuwe bevoegdheden in te zetten tegen ernstige en herhaaldelijke woonoverlast.

 

Sinds 1 juli 2017 is de Wet aanpak woonoverlast van kracht die burgemeesters de mogelijkheid geeft om specifieke gedragsaanwijzingen te geven aan overlastgevers in zowel huur- als koopwoningen. Het vergroot de wettelijke mogelijkheden die gemeenten hebben in de aanpak van woonoverlast.

 

Laatste redmiddel

Burgemeester Boog wil van die nieuwe wettelijke bevoegdheden gebruik kunnen maken. Boog: "Ik zie het als een extra mogelijkheid om inwoners te kunnen helpen als ze ernstige en herhaaldelijke overlast ervaren in hun buurt. Wel is het instrument bedoeld als een laatste redmiddel. Voordat ik dit instrument daadwerkelijk kan inzetten, moeten eerst alle andere mogelijkheden zijn doorlopen. Maar soms zal het nodig zijn om hier gebruik van te maken om ernstige woonoverlast echt te stoppen."

 

APV aanpassen

Om dit mogelijk te maken moet de gemeenteraad van Diemen eerst de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpassen. Vervolgens worden er regels opgesteld hoe en wanneer gedragsaanwijzingen kunnen worden gegeven. Pas wanneer minder ingrijpende maatregelen, zoals een waarschuwing, een goed gesprek, buurtbemiddeling of mediation niet hebben gewerkt, kan de burgemeester een gedragsaanwijzing opleggen.

 

Gemeenteraad

Als een overlastveroorzaker die aanwijzingen niet opvolgt kunnen er sancties worden opgelegd, zoals bijvoorbeeld hoge dwangsommen. Uiteindelijk zou zelfs een tijdelijk huisverbod voor de veroorzaker mogelijk zijn. De gemeenteraad spreekt in december over het voorstel.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

Foto: Jopie Afvalcontainer

 

Afvalstoffenheffing gaat in 2018 met 32,70 euro omlaag

 

ma 13 nov 2017,

 

DIEMEN - De afvalstoffenheffing gaat in 2018 met 32,70 euro per huishouden omlaag. Dit heeft de gemeenteraad donderdag besloten.

 

Het college van B en W had in de begroting al aangegeven dat de afvalstoffenheffing in 2018 met tien euro per huishouden zou dalen. De fracties van de PvdA, D66, GroenLinks, DiemenLinksaf en de SP dienden twee weken geleden, tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering over de begroting, een amendement in om de afvalstoffenheffing met nog eens 22,70 per huishouden te laten dalen.

 

Het amendement werd donderdag tijdens de tweede gemeenteraadsvergadering over de begroting unaniem aangenomen. De fracties van de VVD, Leefbaar Diemen en Fractie Herder ondertekenden het amendement. De fractie van de Partij van de Ouderen stemde voor. De fractie van het CDA was niet aanwezig.

 

Bron: diemernieuws.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen