‚Äč

Het beeld 'Verstening'. (Foto: Joke Janssen)

  

 

Diemens beeld dingt mee naar Groene Hart Kunstprijs

 

wo 25 okt 2017,

 

DIEMEN- Beeldend kunstenaar Joke Janssen uit Diemen doet mee aan de kunstcompetitie de Groene Hart Kunstprijs.

 

De juryprijs is het niet geworden maar de Diemense kunstenares maakt nog wel kans op de publieksprijs. Iedereen kan meestemmen.

 

Bijzondere steen Joke doet voor het eerst mee aan de GHKprijs. Ze maakt naast beelden ook schilderijen en heeft sinds enige jaren een passie voor fotografie. Toch koos ze voor de GHKprijs voor een beeld. "Beeldhouwen ligt me toch het meest, daar ben ik het beste in, vind ik zelf. En toen ik de steen tegenkwam waarvan ik het beeld heb gemaakt, wist ik: 'deze moet het worden'. Het is een heel bijzondere steen, Giallo de Siena, wat 'gele van Siena' betekent. Een soort marmer met een gelige kleur, heel mooi."

 

Stemmen Vrijdagavond 20 oktober werd de juryprijs uitgereikt en daar bleek Joke buiten de prijzen te zijn gevallen. Ze maakt nog wel kans op de publieksprijs, waarvoor iedereen kan meestemmen tot en met 11 november. De winnaar van de publieksprijs wordt op zondag 12 november bekend gemaakt.

 

Stemmen voor de publieksprijs kan hier: http://groenehartkunst.nl/?page_id=1996

 

Lees meer in het DiemerNieuws van 26 oktober

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

  

 

 

Tentoonstelling inzendingen Kunstprijs Diemen

 

ma 23 okt 2017

 

DIEMEN - Er hebben 33 deelnemers werk ingeleverd voor de Kunstprijs Diemen 2017. Zij leverden hun werk donderdagavond en vrijdagochtend in in het gemeentehuis

 

Op de eerste verdieping van het gemeentehuis is een tentoonstelling ingericht met het werk van de deelnemers. Belangstellenden kunnen de tentoonstelling tot en met donderdag 23 november bezoeken op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur

 

De Kunstprijs Diemen wordt georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen. Kunstzin Diemen doet dit in opdracht van de gemeente

 

Prijsuitreiking

Op donderdagavond 23 november vindt de prijsuitreiking plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De jury wijst de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs aan. Jeroen Klaasse is voorzitter van de jury. Hij is wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Diemen. De overige leden van de jury zijn Joke Bouma, inwoonster van Diemen, en kunstenaar Nina Rave.

 

Er is ook een publieksprijs. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen in het gemeentehuis hun stem uitbrengen op een van de kunstwerken.

 

Bron: www.diemernieuws.nl

 

 

 

 

 

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen