HOME

 

 

Nieuws

  

www.diemernieuws.nl

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

Korfbalvereniging DKV Victoria ontvangt onderscheiding

 

di 16 jan 2018,

 

DIEMEN - Korfbalvereniging DKV Victoria krijgt zondagavond tijdens het festival Kunst in Sport (KIS) de eerste Prijs van verdienste voor de Diemense sport.

 

Dit is een nieuwe onderscheiding voor een uitzonderlijke

bijdrage aan de Diemense sport.

 

DKV Victoria vierde in 2017 het honderdjarig bestaan.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

De winnaars van vorig jaar.

 

Genomineerden voor Diemense sportprijzen

 

ma 15 jan 2018,

 

DIEMEN - De organisatie van Kunst in Sport (KIS) dat op zondag 21 januari wordt gehouden heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Diemense sportprijzen van 2017.

 

De genomineerden voor de prijs van Diemense Sportman van het Jaar zijn de winnaar van vorig jaar Fergil Hesterman - wereldtopper in het ijszwemmen, Sander Stok - Nederlands kampioen kogelslingeren en Joshua Record - winnaar van de zilveren medaille tijdens het NK hinkstapspringen.

 

Ook bij de dames is de winnaar van vorig jaar weer genomineerd: Paula List is lid van het Nederlands zitvolleybalteam. Haar opponenten zijn Iris de Ruiter - de op twee na beste zevenkampster van Nederland en Helga Vuur - Nederlands kampioene korte survivalrun.

 

De genomineerde Diemense sporttalenten zijn Dani van Dijk - Nederlands jeugdkampioen karten, Amber van der Mey - lid van het Nederlands beachhandbalteam en de meisjes onder dertien jaar van SV Diemen - voetbalkampioen in hun klasse.

 

De strijd om de titel Sportploeg van het Jaar gaat tussen het biljartteam van Café 't Pandje Oud Diemen - vijfde bij het NK driebanden, het eerste damessoftbalteam van TIW-Survivors - kampioen van 4e klasse A, en de winnaar van vorig jaar: het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg.

 

Bron: DiemerNieuws

 

SV Zeeburg was te sterk voor Tornado. (Foto: SV Zeeburg)

 

SV Zeeburg speelt thuis tegen Aalsmeer

 

zo 14 jan 2018

 

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. 

 

De wedstrijd in Spo

rthal Diemen begint om 13.05 uur.

SV Zeeburg staat op de tweede plaats in de hoofdklasse van de zaalcompetitie. Aalsmeer is met 0 punten hekkensluiter. 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

De selectie van SV Diemen op trainingskamp in Spanje. (Foto: SV Diemen)

 

Trainer Breugem vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen

 

za 13 jan 2018

 

DIEMEN - Trainer Gerrie Breugem vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen. Hij wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer van IVV uit Landsmeer. IVV komt uit in de vierde klasse op zondag.

 

Breugem is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van SV Diemen. "SV Diemen heeft een geweldige groep jongens. Zij kunnen goed voetballen en hebben genoeg kwaliteiten om in de derde klasse te spelen. Maar voor een aantal jongens is voetbal niet het belangrijkste. Zij geven soms de voorkeur aan werk- en privézaken. Dat mag en kan ik ze niet verwijten, want voetbal is een hobby. Maar het stuit mij soms tegen de borst omdat ik er anders in sta. IVV is een ambitieuze club met veel mogelijkheden. Ik heb in de periode voor kerst drie gesprekken met IVV gevoerd en kreeg meteen een goed gevoel. Uiteraa

rd maak ik het seizoen bij SV Diemen af." SV

 

Bron: Diemernieuws

 

 

Foto: Eric Willemsen

 

SV Diemen houdt nieuwjaarsbijeenkomst

 

za 6 jan 2018

 

DIEMEN - SV Diemen houdt op zaterdag 6 januari de nieuwjaarsreceptie in het clubgebouw op Sportpark De Diemen. De receptie begint rond 14.30 uur, het clubgebouw is al om 13.00 uur open.

 

Er vinden twee bijzondere voetbalwedstrijden plaats. Het eerste zondagteam van SV Diemen speelt tegen een selectie van spelers die vroeger voor zondag 1 uitkwamen. Het eerste zaterdagteam speelt tegen de veteranen.

 

Leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om elkaar een goed en gezond 2018 toe te wensen. Voorzitter Henk van der Weele zal tijdens de receptie een nieuwjaarstoespraak houden.

 

Bron: DiemerNieuws

  

 

 

www.diemerkrant.nl

 

 

Congres over sport kiest voor Omval in Diemen

 

Posted on 30 december 2017 By RP

 

Theater de Omval in Diemen is volgende maand de locatie voor het mini-congres ‘Beleid voor de vrije tijd’, dat in het kader van Kunst in Sport wordt gehouden op 17 januari. Politici, ambtenaren maar ook bestuurders van verenigingen uit het hele land praten daar over de toegevoegde waarde van cultuur en sport. Ook de Stichting Welzijn Diemen levert een bijdrage aan deze middag, die wordt geopend met een optreden van een voetbaljongleur. De bijeenkomst wordt namens de gemeente bijgewoond door de wethouders Jeroen Klaasse en Ruud Grondel. Gedurende het hele festival is er in Theater de Omval aandacht voor boeken over voetbal en voetbalkunst.

 

Bron: Diemerkrant 

 

www.diemernieuws.nl

 

Foto: Trudy Kroese

 

Inschrijving DiemerCross 2018 gestart

 

za 30 dec 2017,

 

DIEMEN - Op zondag 11 februari vindt in het Diemerbos de zevende editie plaats van de DiemerCross. De DiemerCross wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer.

 

Hardlopers in alle leeftijdscategorieën kunnen op die dag weer meedoen aan dit sfeervolle evenement in het Diemerbos. De brandweer Amstel- en Meerlanden, Scouting Diemen en dweilorkest de Neuteblazers verlenen hun medewerking aan de DiemerCross.

 

Deelnemers kunnen zich al inschrijven voor de jeugdcross en de wedstrijden over 4,5 en 9 kilometer. Nieuw is dat de cross dit jaar deel uitmaakt van het Daarom Diemen Mokums Cross Circuit. Wie deelneemt aan twee van de drie crosswedstrijden van de Amsterdamse

atletiekverenigingen krijgt bij de Boscross, onderdeel van het programma van het Nederlands Kampioenschap Cross op 10 en 11 maart in het Amsterdamse Bos, een leuke herinnering.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

 

Zwemmer Fergil Hesterman organisator

en deelnemer Amstel Ice Swim

 

vr 29 dec 2017,

 

DIEMEN - De Diemense ijszwemmer Fergil Hesterman is een van de organisatoren van de Amstel Ice Swim die op zaterdag 30 december in de Amstel in Amsterdam wordt gehouden. De start en finish van de wedstrijden zijn bij het Roeicentrum Berlage aan de Amstel. De Amstel Ice Swim maakt deel uit van de wedstrijden om de Ice Cup.

 

Sportbond

Onder de vlag van de dit jaar opgerichte sportbond IISA-Nederland, die het ijszwemmen in Nederland bevordert en promoot, wordt voor het eerst een wedstrijd in de Amstel georganiseerd. IISA-Nederland organiseert deze wedstrijd in samenwerking met Sportmomentje. Sportmomentje is een evenementenbureau uit Amsterdam en organiseert sportevenementen en sportieve uitjes voor bedrijven en groepen. 

 

Naast Nederlandse deelnemers zijn er ook deelnemers uit onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België en Argentinië. 

 

Vijf wedstrijden

Er worden zaterdag vijf wedstrijden gezwommen. De kilometer (aanvang: 10.30 uur), de 100 meter (aanvang: 12.30 uur), de 200 meter (aanvang: 13.30 uur), de 50 meter (aanvang: 14.15 uur) en de 500 meter (aanvang: 15.00 uur).  

Fergil Hesterman komt uit op de kilometer en de 500 meter.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 Foto: Jan Ronday

 

SV Zeeburg speelt thuis tegen US

 

zo 10 dec 2017,

 

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt zondagmiddag 10 december thuis tegen US. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 15.00 uur.

 

SV Zeeburg heeft na negen duels dertien punten en staat op de twee

de plaats.

 

Geel Zwart is koploper met achttien punten.

 

Bron DiemerNieuws

 

 

 

Amateurvoetbal afgelast

 

zo 10 dec 2017

 

DIEMEN - De KNVB laat weten dat er vandaag geen wedstrijden worden gespeeld in het amateurvoetbal (Tweede divisie en lager).

 

Veel velden zijn onbespeelbaar door de sneeuw.

 

Bron DiemerNieuws

 

 

Foto: Trudy Kroese

 

SV Diemen verliest van ZSGOWMS: 0-2

 

ma 4 dec 2017,

 

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS met 0-2 verloren. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1.

 

SV Diemen blijft na de nederlaag tegen ZSGOWMS op de laatste plaats van de derde klasse C staan. De ploeg van trainer Gerrie Breugem heeft na tien duels zeven punten. VVH Velserbroek heeft eveneens zeven punten uit tien duels, maar heeft een beter doelsaldo dan SV Diemen.

 

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 7 december.

 

Bron: Diemernieuws

 

 

 

 

SV Diemen speelt thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS

 

zo 3 dec 2017

 

DIEMEN - SV Diemen speelt zondag een thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

 

SV Diemen heeft de afgelopen weken een aantal slechte resultaten geboekt en staat met zeven punten uit negen duels op de laatste plaats van de derde klasse C.

ZSGOWMS heeft na acht duels dertien punten en staat op de vijfde plaats.

 

Bron: Diemernieuws

 

  

 

Een speelster van SV Zeeburg schiet op doel. (Foto: Trudy Kroese)

 

SV Zeeburg gaat op bezoek bij Cometas

 

za 2 dec 2017, 16:00

 

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt vanavond een uitduel tegen Cometas. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 19.15 uur.

 

SV Zeeburg heeft na acht duels elf punten en staat samen met KSV op de tweede plaats van de hoofdklasse in de zaalcompetitie. Cometas heeft na acht duels tien punten en staan op de derde plaats.

 

Geel Zwart is koploper. Die ploeg heeft na acht duels zestien punten.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

 

 

Home

Nieuws Gr.verk.

 

Actueel Nieuws

 

Sport in Diemen

 

Kunst en Cultuur

in Diemen

 

Gemeenteraad Diemen

  

Deelnemende politieke partijen,

raadsverkiezingen

21 maart 2018

 

Verkiezingsuitslag

Diemen 2014

 

Politieke partijen

in Diemen

-----o-----

Advertentie

Frans Deckers (75)

is lijstduwer voor D66 Diemen

voor de gemeenteraads-verkiezingen

op woensdag 21 maart 2018 

 

We will stand by

our D66 friends! 

 

 

75 JAAR

Tekening ANBO / Opland

Ook voor de ouderen in Diemenis D66 de stabiele landelijke partij.

 

Stem op Frans

en geef hem veel voorkeurstemmen!

  

Advertentie

Herinneringen aan Diemen

Schrijf mee in dit boek

 

PDF

 

 

-----o-----

 

 

 

 

De opinie van drs. Olivier Wapper

 

 -

(Advertenties)

 

Deze website wordt verzorgd door: 

 

www.fradeck.nl

 

Faceboekpagina

Gemeente Diemen

 

Bron logo:

CC Zeeland

De neutrale website voor de verkiezingen

van de gemeenteraad 21 maart 2018 in Diemen