www.facebook.com/diemernieuws

Foto’s tenzij anders vermeld:

trudy.kroese@xs4all.nl

 

 

Het Diemense brandweerdafje dat speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging Vrijwillige Brandweer Diemen 'In Aller Belang' in 1978. (Foto: Coll. HKD)

 

Verhalen over de brandweer in Diemen

 

wo 18 jul 2018,

Diemen - In het nieuwe themanummer van de Historische Kring Diemen staat de brandweer in Diemen centraal met een schat aan verhalen en foto’s.

 

In het DiemerNieuws van 19 juli een greep uit het 40 pagina's tellende nummer met veel verhalen en meer dan 70 illustraties.

 

"Ik zie in Diemen liever honderd wielrenners dan honderd dronken lieden." Wat bedoelde burgemeester Dallinga in 1948 met zijn opmerking? Hoe kijken ex-brandweerman Piet Westerbeek en slachtoffer van een brand Wil Vijn-aan de Stegge na tientallen jaren terug? Wat maakte smid Jaap Fakkeldij voor een prachtige installatie? En hoe namen de Amsterdamse autoriteiten na de Luycks-brand in 1963 hun collega's in Diemen in de maling?

 

De antwoorden staan allemaal in het nieuwe tijdschrift van de Historische Kring Diemen, die voor het 28ste jaar verhalen en beelden van Diemen publiceert.

 

Het tijdschrift is te koop bij Boekhandel Bruna in winkelcentrum Diemerplein.

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel

 

Politie neemt zeven voertuigen in beslag

tijdens verkeerscontrole

 

do 19 jul 2018

 

DIEMEN - De politie heeft dinsdagmiddag is samenwerking met de douane en de belastingdienst een grote verkeerscontrole in Diemen gehouden. De controle vond plaats nabij de A1.

 

Ruim 1300 voertuigen zijn de scanauto van de belastingdienst gepasseerd. De kentekens van deze voertuigen werden razendsnel door het computersysteem van de belastingdienst gecontroleerd. Bij openstaande vorderingen werden de bestuurders door de politie naar de controleplaats gebracht.

 

Er is ruim 25.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Tevens zijn er zeven voertuigen in beslag genomen. De douane heeft onder andere diverse voertuigen gecontroleerd op verborgen ruimtes.

 

Bron: DiemerNieuws

 

Ouder Nieuws in het Archief