Jazzfestival 2014

Pers

  

 

Eerste editie jazzfestival Duke

 

REGIO  |  2 juni 2014   |   Door de dichtbijredactie (De Echo)

 

DIEMEN - juni 2014 De eerste editie van jazzfestival Duke op het Diemerplein is een feit. Op een mooie, droge dag klonken afgelopen zondag voor het eerst de melodieën van jazzlegende Duke Ellington over het Diemerplein. Ook in het winkelcentrum werd gespeeld.

  

Jazzband MDM, organisator van het openluchtfestival, opende het evenement. Daarna was het aan verschillende ensembles en solo-artiesten om een ode te brengen aan Ellington. Als het aan initiatiefnemer Wim Amerongen ligt was dit het begin van een nieuwe traditie. Hij heeft de ambitie om in de toekomst jaarlijks een jazzfestival op het Diemerplein te organiseren.

 

Bron: Dichtbij

 

 

 

 

Duke op het Diemerplein

 

MDM is geen onbekende in Diemen: zij traden al op in het winkelcentrum.

 

29 mei 2014

 

DIEMEN - Zondagmiddag 1 juni wordt het eerste jazzfestival in Diemen gehouden op en rond het Diemerplein. Jazzbands, maar ook een straatorkest, een saxofoonkwartet en een solopianist spelen nummers van Duke Ellington tijdens 'Duke op het Diemerplein'.

 

Organisator Wim Amerongen is bandleider van jazzorkest MDM. Het orkest speelt altijd composities van Charles Mingus, Duke Ellington en Thelonious Monk, MDM dus. Aanleiding voor het festival is dat het veertig jaar geleden is dat Duke Ellington overleed.

 

Amerongen is blij dat het gelukt is om het jazzfestival in Diemen te organiseren. "Het plan had ik al langer. Het festival ook financieel rond krijgen was spannend, maar is met verschillende subsidies gelukt. Burgemeester Koopmanschap kwam met het idee om het Diemerplein als locatie te kiezen. Zij opent het festival en het plein zal de hele middag het bruisende middelpunt zijn van een prachtig jazzfestival."

 

 

Bron:

DiemerNieuws

 

 

 

 Duke op het Diemerplein