Smakelijk Diemen

en jazzfestival op het Diemerplein

 

zo 11 jun 2017,

 

DIEMEN - Op het Diemerplein vindt vandaag de tweede dag plaats van het culinair festival Smakelijk Diemen. Het duurt van 12.00 tot 21.00 uur. Ook wordt vandaag het jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden. 

 

Burgemeester Erik Boog zal het jazzfestival om 12.15 uur openen. Om 12.30 uur speelt de Diemer Harmonie stukken van Duke Ellington die speciaal zijn gearrangeerd voor een harmonieorkest. 

 

 

Om 15.30 uur treedt Toos Internationaal Straatorkest op met medewerking van een speciale gast. Jazzorkest MDM keert om 16.30 uur terug op het podium en speelt dan composities van Charles Mingus, Thelonious Monk en Eric Dolphy. Om 17.10 uur is de uitreiking van de Festivalprijs Duke op het Diemerplein. Om 17.15 uur start het optreden van het Ramon Valle Trio met als speciale gast rapper MC Complex.

 

 

 

Het programma wordt afgesloten met een optreden van AG Quintet. Diarmund Lally en studenten van het Conservatorium Amsterdam spelen eigen arrangementen van Duke Ellington en tijdgenoten. Enkele leden van AG Quintet wonen in Diemen. In winkelcentrum Diemerplein speelt vanaf 13.00 uur het jazzkwartet van saxofonist Ad Oud.

 

 

Bron: DiemerNieuws

 

 

 

 

 

  

Festival Smakelijk Diemen aanstaande

 

 

8 juni 2017

 

Op 10 juni en 11 juni vindt op het Diemerplein de tweede editie van Smakelijk Diemen plaats, met muziek en eten en drinken. Restaurant uit de plaats presenteren zich met hapjes en drankjes. Er zijn foodtrucks, er is theater en op zondagmiddag het jazzfestival Duke.

 

 

Op zaterdag is er vanaf 13.00 uur muziek met een dj. Kinderen kunnen genieten van kinderdisco en een goochelclown. Vanaf 17.00 uur staan Amsterdamse zangers op het podium, zoals Quincy.Zondag 11 juni staat in het teken van jazz, de muziek van Duke Ellington is dan het thema.

 

Smakelijk Diemen, op zaterdag 10 juni van 12.00-22.00 uur en op zondag 11 juni van 12.00-21.00 uur. Op zondag zijn ook de winkels in Diemerplein geopend. Zie: 

 

Bron: de Brug

 

 

 

 

 

Duke Ellington,

de grootste  jazzcomponist

(Foto: W)

 

 

Duke op het Diemerplein in de startblokken

 

14 april 2017 Door Wim Amerongen, Dichtbijmeeschrijver

  

DIEMEN - De voorbereidingen van het gratis jazzfestival Duke op het Diemerplein lopen op rolletjes. Toch kan het festival nog wel enige financiele steun gebruiken. Daarom zijn er enkele sponsoracties gestart.

 

Er zijn financiele toezeggingen van de gemeente Diemen,

winkeliersvereniging Diemerplein, Prins Bernhard Cultuurfonds en Holland Park.al 

 

Het festival Duke op het Diemerplein werd voor het eerst georganiseerd op zondag 1 juni 2014, veertig jaar na het overlijden van Duke Ellington die algemeen wordt beschouwd als de belangrijkste jazzcomponist. Omdat het eerste festival een succes was besloten de gemeente Diemen en de winkeliersvereniging Diemerplein dat het festival een traditie moet worden. Het is nu een belangrijk onderdeel van de citymarketing van Daarom Diemen.

De vierde editie is op zondag 11 juni. Tijdens het jazzfestival wordt ook het culinaire evenement Smakelijk Diemen georganiseerd op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni op het Diemerplein.

Amy Koopmanschap, voorzitter van de stichting die het festival organiseert licht toe: “De formule van het festival blijkt aan te slaan. Maar de formule is ook kwetsbaar omdat ze afhankelijk is van sponsoren. Daarover hebben we onlangs een gesprek gehad met de gemeente.”

Uit dat gesprek bleek dat de gemeente waardering heeft voor het festival, vooral omdat de Diemense bevolking er nauw bij betrokken is. 

Zo spelen op deze vierde editie van het festival de Diemer Harmonie, dweilorkest de Neuteblazers, jazzorkest MDM, Ramon Valle trio en het koor Voice Female.

 

Bron: Dichtbij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Duke op het Diemerplein